Νετανιάχου: «Το αίμα είναι στα χέρια τους, θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» – Έτοιμη δηλώνει η Χαμάς

Σε οξύτατους τόνους ήταν το διάγγελμα του ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την επίθεση με δεκάδες ρουκέτες από τη Γάζα κατά ισραηλινών εδαφών που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο μία γυναίκα και να τραυματιστούν τουλάχιστον άλλοι πέντε.

Είχαν προηγηθεί ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, όπου από τη Δευτέρα έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άτομα.

This campaign will take time;We will restore security

to the citizens of Israel.#Hamas will pay a very heavy price for their aggression: #BenjaminNetanyahu Prime Minister of #Israel #IsraelUnderAttack #IsraelUnderFire @IsraeliPM #ISupportIsrael pic.twitter.com/FC2c8CDovt

— The Public News 24 (@thepublicnews24) May 11, 2021

«Βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας βαριάς εκστρατείας», είπε ο Νετανιάχου, έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ. «Η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ πλήρωσαν (…) και θα πληρώσουν πολύ βαρύ τίμημα για την επιθετικότητά τους… το αίμα τους χύνεται», πρόσθεσε.

Ο Γκαντζ από την πλευρά του προειδοποίησε ότι τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι παρά «μόνο η αρχή» και κτίρια «θα συνεχίσουν να σωριάζονται» στον θύλακα.

«Υπάρχουν ακόμη πολλοί στόχοι στο στόχαστρο, δεν είναι παρά η αρχή» είπε ο υπουργός.

Μέχρι στιγμής, από τις ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 30 Παλαιστίνιοι ενώ από την πλευρά του το Ισραήλ μετρά τρεις νεκρούς από ρουκέτες.

Έτοιμη δηλώνει η Χαμάς

Η Χαμάς «είναι έτοιμη» να αντιμετωπίσει μια κλιμάκωση των ισραηλινών πληγμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε απόψε ο ηγέτης της, σε διάγγελμά του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Αν (το Ισραήλ) θέλει την κλιμάκωση, η αντίσταση είναι έτοιμη και αν (το Ισραήλ) θέλει να σταματήσει, είμαστε επίσης έτοιμοι», είπε ο Ισμαήλ Χανίγιε, καλώντας τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να αποσυρθούν από την Πλατεία των Τεμενών, στην Ιερουσαλήμ, που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει το θέατρο βίαιων συγκρούσεων μεταξύ Ισραηλινών αστυνομικών και Παλαιστίνιων διαδηλωτών.

O atual líder do #Hamas, Ismail Haniya disse que "os palestinos são vitoriosos na batalha para defender a mesquita de Al-Aqsa em Jerusalém"

Ele disse isso agora a pouco em um pronunciamento televisivo pic.twitter.com/hqjF2OGCPp

— Alerta Rio 24 Horas (@alertario24hrs) May 11, 2021Βαθιά ανησυχία από ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν σήμερα τη βαθιά ανησυχία τους σχετικά με την κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και όσων εκτοξεύουν ρουκέτες από τη Γάζα και κάλεσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

«Απευθύνουμε έκκληση για αυτοσυγκράτηση και ηρεμία. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να απαντήσει στις επιθέσεις με ρουκέτες. Ο παλαιστινιακός λαός έχει επίσης το δικαίωμα στην ασφάλεια, όπως και οι Ισραηλινοί», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, νέα έκτακτη συνεδρίαση για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, τη δεύτερη συνεδρίαση μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της Τυνησίας, της Νορβηγίας και της Κίνας. Η πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, την οποία είχε ζητήσει η Τύνιδα, έληξε χωρίς να εκδοθεί καμιά κοινή δήλωση από το Συμβούλιο λόγω των επιφυλάξεων που είχαν εκφράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για την έγκριση ενός κειμένου “σε αυτό το στάδιο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μήνυμα Νετανιάχου, Χαμάς,minyma netaniachou, chamas