Μητσοτάκης για πρόταση δυσπιστίας: Ο Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του – Αιχμές κατά Ράμμου

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας την πρόταση δυσπιστίας. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «δε μπορούν να παραμείνουν στη θέση τους. Η ελληνική κοινωνία ζει εδώ και έξι μήνες τις αποκαλύψεις για ασύλληπτο αριθμό υποκλοπών».

«Όσο για τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ που ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του, θα δούμε στην πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του», τόνισε, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές κατά του Χρήστου Ράμμου.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επικεντρώθηκε στον απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ωστόσο, όταν αναφέρθηκε στον τομέα της άμυνας, δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να απαντήσει στη διαρκώς κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και στις απειλές Ερντογάν ότι «μπορεί να έλθουμε μια νύχτα», υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα της Ελλάδας να αποκρούσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά και υπογραμμίζοντας την προσήλωση της χώρας στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας.

Από το γιουρούσι στην άτακτη όπισθεν

«Ξεχωριστή σημασία έχει η άμυνα της πατρίδας μας» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Τανάγρα ξεπροβοδίζοντας το πέμπτο F-16 Viper. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Κι όσοι εύκολα διαλαλούν ότι μπορούν να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, ας ξέρουν ότι εκείνοι μπορεί να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που διαλαλούν, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του».

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι «δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο. Όμως, η πατρίδα μας είναι ανοικτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας, όπου στηρίξαμε τις συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο και σύντομα με την Αλβανία. Στο διεθνές δίκαιο στηρίξαμε την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σημείωσε ότι «πριν δύο εβδομάδες είχα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της. Είναι μια απάντηση ότι στον Έβρο το τείχος μας είναι η ίδια μας η πατρίδα. Μια απάντηση σε όσους μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν, λέει, θαλάσσια σύνορα. Σήμερα μας λένε ξεδιάντροπα πως ο φράχτης παραβιάζει λέει τη διεθνή νομιμότητα. Είναι οι ίδιοι που ακόμα δεν ζήτησαν συγνώμη που δυσφήμησαν τη πατρίδα με δήθεν θύματα, τη μικρή Μαρία, όλα ψέματα. Είναι δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν καταψηφίσει τους εθνικούς μας εξοπλισμούς».

Υπεύθυνος πατριωτισμός

«Επιμένω στη διαχωριστική γραμμή του υπεύθυνου πατριωτισμού, που σήμερα παίρνει μια τελείως διαφορετική και κρίσιμη διάσταση, σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον και με έναν απρόβλεπτο γείτονα. Αυτός ο υπεύθυνος πατριωτισμός, μαζί με την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, αλλά και την ικανότητα στη διαχείριση των κρίσεων, συγκροτούν τους τέσσερις πυλώνες που θα οικοδομηθεί η επόμενη μέρα όλων των κρατών, όχι μόνο της πατρίδας μας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ο Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του»

Αναφερόμενος, δε, στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος, όμως, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό. Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση αυτή που ήδη έχει ξεκινήσει. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας, θα είναι μία ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Γιατί σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί, με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ. Χωρίς να αγνοούμε λάθη, αλλά και χωρίς να διαλύουμε μία πολύτιμη Υπηρεσία».

Σημείωσε, δε, ότι «εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας σηκώνουν το δάχτυλο, θα κληθούν αυτές τις μέρες, μέχρι και την Παρασκευή, να μας μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα, πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα, όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά; Γιατί πρέπει ένας Υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες offshore, τον κ. Αρτεμίου, που ξαναήρθε στο προσκήνιο μετά τα ταξίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα. Και, εν πάση περιπτώσει, καλύπτει ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δύο Υπουργούς που κατηγορούνται στο Ειδικό Δικαστήριο; Μας είπε ο κ. Τσίπρας “υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας”. Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο»

«Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη συγκριση. Οι εκλογές που έρχονται είναι από τις κρισιμότερες. Η παγίδα της απλής αναλογικής που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τον τόπο. Εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρές ψήφους. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα» είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσα κατακτήσαμε με κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή. Γι’αυτό σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες.

Οι πολίτες έχουν βιώσει μια τετραετία ψεμάτων και φόρων και πιστεύω τα χρόνια της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος μπορεί να ξεπερνά τρικυμίες. Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη την άνοιξη θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν άλλος στο τιμόνι να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν. Βλέπει καθαρά, συγκρίνει, κρίνει, γυρίζει την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και είναι έτοιμοι οι πολίτες να απαντησουν στο δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε ακόμα, στην ομιλία του:

«Ο στόχος μας είναι κοντά: Η Κρήτη απ’ άκρο σε άκρο να είναι γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά, θα το πετύχουμε τώρα (…) Απο ουραγό, καταφέραμε να κάνουμε τη χώρα πρωταγωνιστή (…) Σας είχα υποσχεθεί ότι θα μειώσουμε τους φόρους, και μειώσαμε πάνω από 50 φόρους και εισφορές. Σας είχα υποσχεθεί μια πατρίδα πιο ισχυρή, και την έχουμε, με τα Rafalle, τα Viper, τις Bellh@ra και τις ακλόνητες συμμαχίες μας».

«Θα ήταν βολικό άλλοθι να κρυφτεί πάνω από τα πιο αλλεπάλληλα εμπόδια που λύγισαν ακόμα και τα πιο ισχυρά κράτη (…) Στην Ελλάδα την ώρα που κάναμε τις δυσκολίες ευκαιρίες, δεν ξεφύγαμε στιγμή από όσα υποσχεθήκαμε (…) Την ειλικρίνεια θέλω πάλι να επιστρατεύσω σε μια σύντομη επισκόπηση της διαδρομής μας. Σήμερα η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας. Εμείς είμαστε “αφέντες της μοίρας μας”. Σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών (…) Βρισκόμαστε ένα σκαλί από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας».

«Σε ορισμένες παρεμβάσεις μας πήγαμε και πέρα από το προεκλογικό μας πρόγραμμα (…) Στο τέλος του μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν, αν δεν έχουν προσωπικές διαφορές, για πρώτη φορά απτά αυξημένες αποδοχές, μετά από δώδεκα χρόνια».

«Με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τελικά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα (…) Οι ίδιοι οι παραγωγοί ρεύματος και τα υπερκέρδη τους επιδότησαν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών (…) Η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί το “καλάθι του νοικοκυριού” και ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ετοιμάζεται να το αντιγράψει (…) Για την ακρίβεια και αντιδρούμε και αγωνιούμε και προσπαθούμε, πολύ πιο αποτελεσματικά από ότι κάνουν άλλες χώρες. Αυτά τα στοχευμένα μέτρα θα συνεχιστούν».

«Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη φορά στην προκοπή (…) Λίγα θα έχουμε να πούμε το επόμενο διάστημα με τους εκπροσώπους του χθες (…) Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στις κάλπες στις εκλογές της Άνοιξης θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν κάποιος άλλος στο τιμόνι της χώρας με όσα με συνέβαιναν (…) Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω, είναι το μεγάλο ερώτημα των εκλογών (…)».

Διαβάστε επίσης:

Ειδικό Δικαστήριο: Έκρινε ως κρίσιμα τα έγγραφα με τα sms και πρέπει να αναγνωστούν στη δίκη

Πρόταση δυσπιστίας: Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή – live

Νίκος Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους πολλαπλούς ρόλους της γυναίκας στην κοινωνία

Keywords
τσιπρας, μητσοτακης, αλέξης τσίπρας, συριζα, ελλαδα, viper, αιγυπτος, γαλλια, ηπα, αλεξανδρουπολη, ευπ, offshore, εκλογες, μιζέρια, δίλημμα, κρητη, ειλικρίνεια, ηλεκτρικος, sms, βουλη, χρεος, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, αθηνα, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, εκλογες 2012, ιταλια εκλογες, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, επιδοτησεις, χωρες, το θεμα, αλβανια, εθνικη, ευπ, θεμα, ιταλια, οικονομια, πλαισιο, προγραμμα, ψεματα, ωρα, εξαιρεσεις, αμυνα, ανδρουλακης, ανοιξη, απλα, εβδομαδες, βενεζουελα, γειτονα, δαχτυλο, διαστημα, δυστυχως, δίλημμα, δωδεκα, εγγραφα, ευκαιρια, ευκολα, ειλικρίνεια, ειπε, υπαρχει, εξι, ερντογαν, ερχονται, ευημερια, ευρωπη, ιδια, θρασος, ομιλια, κυβερνηση, λαθη, λογια, μιζέρια, μηνυματα, μηνες, μαρια, νυχτα, παμε, περιβαλλον, ρεκορ, ρευμα, συγνωμη, συζητηση, συνεχεια, συντομα, συγχρονο, ταναγρα, ταξιδια, φορα, χωρα, μπροστα, offshore, σημαια, sms, viper, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα