Μήνυμα ευαισθητοποίησης

Φορώντας στο πέτο του το χαρακτηριστικό κορδελάκι που του είχαν δώσει οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, με τους οποίους είχε συνάντηση πριν την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών εντός των κοινοβουλευτικών τειχών, ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Σήμερα, είναι η Παγκόσμια Μέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Πριν έρθω εδώ, είχα συνάντηση με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων. Μας δίνεται η ευκαιρία να επισημάνουμε κι από το

βήμα της Βουλής, ότι σήμερα απαιτείται ένα πανελλαδικά ανεπτυγμένο δίκτυο δημόσιων δομών πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης, στελεχωμένο με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό, με σύγχρονο εξοπλισμό. Όπως απαιτείται και ανάπτυξη ενός συστήματος δημοσίων υπηρεσιών εκπαίδευσης κι αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρία, στην προοπτική της ισότιμης ένταξης των παιδιών στην κοινωνία και την παραγωγή» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Κύριοι της κυβέρνησης, κύριοι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ας ακουστεί, με αφορμή έστω αυτή τη μέρα, πιο πλατιά, πιο δυνατά η φωνή των οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα του αυτισμού. Ξέρουν καλύτερα απ’ όλους μας τι πρέπει να γίνει», κατέληξε στο μήνυμα που έστειλε ο Κουτσούμπας από τη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα