«Μην αγγίζετε Σημίτη»

ΠολιτικήΈντυπη Έκδοση

Σύσσωμο το ΚΙΝΑΛΛ υπερασπίζεται τον πρώην πρωθυπουργό

Μην ακουμπάτε το τοτέμ! Αυτό το μήνυμα έδωσαν σύσσωμα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Προσπερνώντας το γεγονός ότι δυο κορυφαίοι υπουργοί των κυβερνήσεων Σημίτη, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Άκης Τσοχατζόπουλος,

είναι υπόδικοι, υποστήριξαν ουσιαστικά ότι ο Σημίτης είναι ένα πρόσωπο που δεν αγγίζεται.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για τη συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε:

«Εδώ σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη».

Στο ίδιο μήκος κύματος παρουσιάστηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. «Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι. Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη είναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο» σχολίασε το στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια στιγμή διάχυτη είναι η πεποίθηση εντός του Κινήματος Αλλαγής, όπως το επισημαίνει σε τοποθετήσεις της και η επικεφαλής του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, πως η κυβέρνηση παίζει το παιχνίδι της σκανδαλολογίας προκειμένου να πλήξει το ΚΙΝΑΛΛ.

Υψηλοί τόνοι για τους κληρικούς

Ενόψει μάλιστα της έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου την Παρασκευή, όπου θα τεθεί επί τάπητος η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Γεννηματά συναντήθηκε στο γραφείο της στη Βουλή με αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος.

Τη συνάντηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απασχόλησε το πλαίσιο συμφωνίας που ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός με τον αρχιεπίσκοπο αλλά και το νέο στάτους που προτείνεται για τη μισθοδοσία των κληρικών.

«Οι Έλληνες κληρικοί, οι απλοί ιερείς, κινδυνεύουν να είναι τα θύματα των κομματικών σκοπιμοτήτων του κ. Τσίπρα» δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση η Γεννηματά βάζοντας στο στόχαστρο των «πυρών» της τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ώς εδώ. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών, χρησιμοποιώντας μάλιστα χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να παίζει με τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ιερωμένων» πρόσθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στον πρωθυπουργό.

Η ίδια ζήτησε να σταματήσουν αυτά τα σχέδια και κατόπιν «ήρεμα, νηφάλια, υπεύθυνα, με αλληλοσεβασμό να συζητήσουμε με την Εκκλησία για τον διακριτό ρόλο της έναντι της πολιτείας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας για την Εκκλησία και την πολιτεία» κατέληξε η Γεννηματά στη δήλωσή της.

«Αυτόνομη πορεία»

«Ισχυρά πυρά» κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η Γεννηματά και κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση ενός χρόνου δημιουργίας του Κινήματος Αλλαγής την περασμένη Δευτέρα.

«Αυτή είναι η τελευταία κυβερνητική θητεία μιας ομάδας που καταπάτησε αρχές και αξίες» σημείωσε μεταξύ άλλων η Γεννηματά, τονίζοντας πως «ο κ. Τσίπρας έγινε βαρίδι της Αριστεράς. Τσίπρας και εθνικό συμφέρον συγκρούονται. Τσίπρας και ανάγκες της κοινωνίας έχουν πάρει διαζύγιο».

Στην προσπάθεια για διατήρηση ίσων αποστάσεων απέναντι σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. η Γεννηματά έβαλε στο κάδρο της κριτικής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας πως «παρακολουθεί ως θεατής τις υπόγειες διαδρομές του καραμανλισμού, τις παράλληλες και ενοχικές του σχέσεις με την κρατούσα κατάσταση, τους εκπροσώπους του σε δημόσια αξιώματα να κινούν τα νήματα, τις κατεστημένες και αναχρονιστικές δομές της παράταξής του».

Η Γεννηματά επέμεινε στην αυτόνομη πορεία και κάλεσε τους πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την παράταξη που άλλαξε την Ελλάδα. «Με αλλαγή των συσχετισμών μπορούμε να είμαστε ο καταλύτης των πολιτικών εξελίξεων. Στις ερχόμενες εθνικές εκλογές ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής σημαίνει ένα ηχηρό όχι στις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της Ν.Δ.» τόνισε η Γεννηματά.

ΚΙΝΑΛΛπρωθυπουργόςΚυβέρνησηIssue: 2047Issue date: 15-11-2018Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα