Μικρή Γοργόνα: Το IMDB αλλάζει το σύστημα αξιολόγησης λόγω ρατσιστικών σχολίων

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως η ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τη Μικρή Γοργόνα είναι η αφροαμερικανή Χάλι Μπέιλι, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε τόσος ντόρος δεν είναι άλλος από την επιλογή μιας αφροαμερικανής ηθοποιού στον ρόλο της Άριελ που κυκλοφόρησε από την Disney το 1989.

Ο μεγαλύτερος ιστότοπος ταινιών, το IMDB, αναγκάστηκε να αλλάξει το σύστημα βαθμολόγησης για τη «Μικρή Γοργόνα» εν μέσω «ασυνήθιστης

δραστηριότητας της ψηφοφορίας».

Η ταινία με πρωταγωνίστρια τη Χάλι Μπέιλι έχει αυτή τη στιγμή βαθμολογία 7 στα 10 στο IMDB σε 45.000 ψήφους. Πολλοί χρήστες της ιστοσελίδας βαθμολογούν αρνητικά χωρίς να έχουν δει τη ταινία.

‘The Little Mermaid’ User Rating Weighted by IMDb After ‘Unusual’ Influx of Negative Scores https://t.co/ZSEsGOe0CA

— Variety (@Variety) June 1, 2023

«Ο μηχανισμός αξιολόγησης μας εντόπισε ασυνήθιστη δραστηριότητα ψηφοφορίας σε αυτόν τον τίτλο. Για να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας αξιολόγησης, έχει εφαρμοστεί ένας εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης», ανέφερε ένα σημείωμα στις σελίδες της «Μικρής Γοργόνας» σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία και Μεξικό.

Το IMDb έγραψε: «Αν και δεχόμαστε και λαμβάνουμε υπόψη όλες τις ψήφους που λαμβάνουν οι χρήστες, δεν έχουν όλες οι ψήφοι τον ίδιο αντίκτυπο (ή «βάρος») στην τελική βαθμολογία».

«Όταν ανιχνεύεται ασυνήθιστη δραστηριότητα ψηφοφορίας, μπορεί να εφαρμοστεί εναλλακτικός υπολογισμός στάθμισης, προκειμένου να διατηρηθεί η αξιοπιστία του συστήματός μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

‘Little Mermaid’ negative reviews compel IMDb to change rating system https://t.co/kfYU9ERWX2 pic.twitter.com/bRydae3Wjj

New York Post (@nypost) June 1, 2023

Το IMDb δήλωσε περαιτέρω ότι δεν θα αποκαλύψει πώς η νέα μέθοδος θα παράγει τη βαθμολογία για να διασφαλίσει ότι «παραμένει αποτελεσματική».

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Στην κορυφή ξανά ο «Σασμός» – Ο «Εκατομμυριούχος» o μεγάλος κερδισμένος της Τετάρτης

Εύα Αντωνοπούλου: Η ανάρτησή της για την αποχώρησή της από τον ΣΚΑΪ

Σασμός – Spoiler: Εκτός εαυτού η Καλλιόπη για τον μικρό Πετρή (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μικρή Γοργόνα, IMDB,mikri gorgona, IMDB