Μίκης Θεοδωράκης: Οριστικά στον Γαλατά Χανίων η ταφή – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός ως την Τετάρτη

Οριστικά στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη την προσεχή Πέμπτη.

Από τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, το λαϊκό προσκύνημα για τον μεγάλο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου στις 3 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί (η πρώτη ημέρα) στις 7 το απόγευμα. Θα συνεχιστεί την Τρίτη

7 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 7 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου (10 π.μ. με 4 μ.μ.).

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, θα ακολουθήσει στις 3 το απόγευμα η τελετή αποχαιρετισμού. Στη συνέχεια η σορός του θα μεταφερθεί στο χωριό του, στον Γαλατά Χανίων, όπου την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου σε ώρα που θα προσδιοριστεί, στην εκκλησία του χωριού, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Γιώργος Θεοδωράκης: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα»

Η λύση στην ενδοοικογενειακή διαμάχη αναφορικά με τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη δόθηκε εν τέλει από την ίδια την οικογένεια.

Τελικώς, υπήρξε συναίνεση εντός της οικογένειας του συνθέτη κι έτσι ασχέτως του τι θα αποφασίσει το Πρωτοδικείο το οποίο το πρωί της Δευτέρας θα συζητήσει τα ασφαλιστικά μέτρα για την κηδεία του -το οποίο πλέον αποκτά τυπικό χαρακτήρα- και ο Μίκης Θεοδωράκης θα ενταφιαστεί, όπως ο ίδιος επιθυμούσε στη γενέτειρα του πατέρα του στον Γαλατά Χανίων, πλάι στον αδελφό του Γιάννη.

Ο γιος του, Γιώργος Θεοδωράκης, με ανάρτησή του νωρίτερα την Κυριακή, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στη διαδικασία.

«Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια. Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ. Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά» αναφέρει με νόημα.

Η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη

«Από τα πρώτα πράγματα που κατάλαβα, μικρό παιδί, είναι πως ο πατέρας μας δεν μας ανήκει. Φρόντισε ο ίδιος γι αυτό. Μέσα από το έργο του, το ταλέντο του, με την αδιάκοπη εργασία του, να γίνει ο Μίκης όλων. Του κόσμου και του χρόνου.

Επιθυμία του ήταν να ταφεί στην Κρήτη. Δεν το μάθαμε χθες, ούτε χρειάστηκαν συμβολαιογράφοι, επιστολές και Πρωτοδικεία να μας το πουν. Την είχε εκφράσει με κάθε δυνατό τρόπο. Δημόσια. Ιδιωτικά. Προφορικά. Γραπτά. Και έχει προσωπικά φροντίσει για την τελευταία λεπτομέρεια.

Η αυριανή διαδικασία στο Πρωτοδικείο δεν με αφορά Δεν πρόκειται να παραστώ.

Δεν αψήφισα τον πατέρα μου ζωντανό. Δεν θα το κάνω τώρα όταν όλη η Ελλάδα τον Τιμά.

Θα τον αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί όπως του πρέπει. Η οικογένεια. Οι φίλοι. Οι συνεργάτες. Οι συγχωριανοί. Όσοι τον αγάπησαν. Όσοι μπορεί να τον πίκραναν. Όσοι στο παρελθόν μπορεί να συμφώνησαν ή να διαφώνησαν. Τίποτα πια δεν έχει σημασία. Εκείνο που μένει είναι το τελευταίο δάκρυ.

Σας Ευχαριστούμε για την Αγάπη σας. Είμαστε όλοι ευγνώμονες. Γι’αυτό, σας παρακαλώ, να δεχτείτε την συγγνώμη μας, την βγαλμένη μέσα από τον πόνο τον βαθύ, κι όλοι μας να σωπάσουμε για να αποχαιρετήσουμε τον πατέρα.

Γιώργος Θεοδωράκης».

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Θεοδωράκης: «Δεν αψήφησα τον πατέρα μου εν ζωή, δεν θα το κάνω ούτε τώρα» – Στα Χανιά τελικά η ταφή του Μίκη

Mad Clip: Συνεχίζει τις έρευνες η Τροχαία για το δυστύχημα – Το σενάριο για το σύστημα «αντισπίν» του αυτοκινήτου του

ΡΑΕ: «Νίπτει τας χείρας της» για τις αυξήσεις στο ρεύμα – «Βρείτε τον πάροχο που σας ταιριάζει»

Keywords
Τυχαία Θέματα