Μίκης Θεοδωράκης: Μόνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα μιλήσουν στη Μητρόπολη

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκεται ήδη στη Μητρόπολη Αθηνών και πλήθος κόσμου, αποχαιρετά τον μεγάλο Έλληνα τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Για το θέμα του αποχαιρετισμού του μεγάλου δημιουργού, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ έχει επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, τους οποίους ενημέρωσε για την επιθυμία του εκλιπόντα ο αποχαιρετισμός του να γίνει με λιτότητα και χωρίς πολλά αποχαιρετιστήρια

από τους επικεφαλής των πολιτικών δυνάμεων.

Έτσι, την Τετάρτη θα μιλήσει μόνο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στη μητρόπολη: «Για τον εκλιπόντα θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης είχε ζητήσει, με την πολιτική διαθήκη του, να γίνει σεβαστή η ιδεολογία του και οι αγώνες του για την ενότητα των Ελλήνων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος.

Πάντως αύριο στις 8 το πρωί αναμένεται να βγει η απόφαση του δικαστηρίου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κάνει μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Φίλων του Μ. Θεοδωράκη κατά της απόφασης της κόρης του Μαργαρίτας Θεοδωράκη να ταφεί στο Βραχάτι Κορινθίας. Ο σκόπελος αυτός ξεπεράστηκε ύστερα και από την τοποθέτηση της κόρης του μουσικοσυνθέτη ότι θα σεβαστεί την επιθυμία του πατέρα της.

Μετά το τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σωρός θα μεταφερθεί, με το πλοίο της γραμμής στα Χανιά. Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, στην εκκλησία του Γαλατά Χανίων, θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία και θα ακολουθήσει η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την τελευταία του επιθυμία.

Στην είσοδο του πατρικού σπιτιού της οικογένειας Θεοδωράκη στον Γαλατά, πολίτες αφήνουν λουλούδια και ιδιόχειρα σημειώματα, ενώ στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο παλιό λιμάνι των Χανίων, πολίτες υπογράφουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων που «άνοιξε» ο δήμος Χανίων.

Στην είσοδο του Θεάτρου έχουν τοποθετηθεί πένθιμες κορδέλες, ενώ η μουσική και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη ακούγονται από τα μεγάφωνα που έχει εγκαταστήσει ο Δήμος σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί καθυστέρησε να φτάσει η σορός του στο Α’ Νεκροταφείο – Η εμπλοκή

Πέθανε ο ηθοποιός Ζαν Πολ Μπελμοντό

Mad Clip: Το τελευταίο «αντίο» στον τράπερ (Photos/Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα