«Μήδεια»: Κλειστή η «Αθηνών-Λαμίας» - Διακοπή κυκλοφορίας στο Καπανδρίτι

ΕΛΛAΔΑ

 

Την εμφάνισή της στην Αττική έκανε από τις πρώτες πρωινές ώρες η κακοκαιρία "Μήδεια" που κινείται από βόρεια προς νότια, ενώ οι χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κλειστή είναι από τις 5.30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας για όλα τα οχήματα, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης που καθιστά πολύ επικίνδυνη την κυκλοφορία.

«Η Εθνική Οδός έκλεισε με δική μου απόφαση για να μην εγκλωβιστεί και κινδυνέψει κανείς, καθώς η χιονόπτωση

είναι σφοδρή», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τόνισε, δε, ότι τα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι επί τόπου και η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου το μεσημέρι. Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, από όλους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

«Καθαρή» η ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου και στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δρόμος είναι πλέον καθαρός και έγινε άρση της απαγόρευσης για την κυκλοφορία φορτηγών. 

Διακοπές κυκλοφορίας έχουμε ωστόσο σε Παπάγου και Καισαριανή, αλλά και στο Καπανδρίτι, ενώ κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κηφισίας

Συντονιστική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία  

Νέα έκτακτη συντονιστική σύσκεψη για την κακοκαιρία πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί στην Πολιτική Προστασία, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας Θεόδωρου Λιβάνιου.

Στη σύσκεψη θα λάβουν επίσης μέρος οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, για την αποτίμηση της έως τώρα κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας, και τον περαιτέρω επιχειρησιακό συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Παρόντες θα είναι, επίσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο εθνικός διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Φοίβος Θεοδώρου.

Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ. Γ. Πατούλης: Δεν αφήσαμε να κλείσει το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής 

Ανακοίνωση ΓΑΔΑ για ΕΟ Αθηνών-Λαμίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΑΔΑ αναφέρει:

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η εθνική οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή. Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο. Στο επόμενο τρίωρο θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση (από ώρα 05:30).

Επίσης, στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής. Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην Αθηνών- Κορίνθου. Κλειστοί δρόμοι στην Ελευσίνας- Θήβας.

Πατούλης: Δεν αφήσαμε να κλείσει το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής

Την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων παρακολουθεί με αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, δρώντας άμεσα για την αντιμετώπισή τους, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος κρίθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος. Κατόρθωσε να κρατήσει ανοιχτό ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, επιχειρώντας δράσεις διάνοιξης με 100 εκχιονιστικά και άλλα βαριά μηχανήματα, ενώ έχει διανείμει στους δήμους και έχει ρίξει, από νωρίς χθες το βράδυ, περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Την ικανοποίησή του για αυτήν την αποτελεσματικότητα εξέφρασε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τον οποίο «συνάντησε» το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη λεωφόρο Κηφισίας κατά την επιθεώρηση του οδικού δικτύου. Ο κ. Πατούλης μόλις είχε αποχωρήσει από το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας, στο Καπανδρίτι, όπου από νωρίς χθες συντονίζει το έργο της Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Κόκκαλης. Ο κ. Πατούλης μάς ενημέρωσε ότι ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία που σημειώθηκε επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ζηρίδειου Εκπαιδευτηρίου οφειλόταν σε βλάβη λεωφορείου, το οποίο απομακρύνθηκε σύντομα. Όπως ανέφερε, το δίκτυο «παραμένει ανοιχτό από τα Βίλια, τη Μάνδρα, την Κατεχάκη τον Βαρνάβα, το Σχιστό, το Γραμματικό, τον Άγιο Στέφανο, σε όλη την έκτασή του, ακόμη και στους παράδρομους των κεντρικών οδικών αξόνων, οπότε δεν κρίθηκε εκεί απαραίτητη και η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων στα οχήματα».

Απαγορευτικά απόπλου

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη, Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο και, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ. Δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας για Μαρμάρι και Κυκλάδες. Κλειστό είναι, επίσης, το λιμάνι του Λαυρίου και οι γραμμές Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα -Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Καβάλα- Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές και τροποποποιήσεις των δρομολογίων.

Εθνική Οδός Αθηνών-ΛαμίαςΚαπανδρίτιΑθηνών-ΚορίνθουHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα