«Μία σου και μία μου» για Mega και Alpha στην μοιρασιά της τηλεθέασης

Άλλαξε «χέρια» μέσα σε ένα 48ωρο η μερίδα του λέοντος από την πίτα τηλεθέασης. Την Τρίτη το μεγαλύτερο κομμάτι απέσπασε το Mega.

Alpha και ΣΚΑΪ παραλίγο να είχαν ισοδύναμα μερίδια, αλλά λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις ήταν εκείνο του Alpha.

Κάτι ανάλογο πήγε να συμβεί μεταξύ Star και ANT1 αλλά και ανάμεσα σε Open-ΕΡΤ1.

Για μια ακόμη φορά το Μακεδονία TV είχε μερίδιο όσο τα ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μαζί.

Η έντονη αυξητική μεταβολή στο μερίδιο του Alpha, την Τετάρτη, εν αντιθέσει με εκείνο του Mega, οφείλεται στο Champions League παρά στις εξελίξεις που είχαν τα επεισόδια των σειρών «Σασμός» και «Αυτή η νύχτα μένει». Εξηγείται επίσης για τον ίδιο λόγο και η μεταβολή στο μερίδιο που είχε χθες ο ΣΚΑΪ.

Έπαιξε ρόλο και η διαφοροποίηση στο πρόγραμμα του Mega -όπως και στα περισσότερα κανάλια- καθώς εξαιτίας της 24ωρης απεργίας την οποία είχαν προκηρύξει για χθες ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ, δεν βρήκαν στον αέρα δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές, όπως το «Live news» που συνεισφέρει στην συνολική διαμόρφωση του μεριδίου του σταθμού. 

Με την αναμέτρηση Ρεαλ Μαδρίτης- Λίβερπουλ να έχει ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο ματς, η ρεβάνς, χθες, είχε μεν βελτιωμένη απόδοση συγκριτικά με εκείνη που είχε καταφέρει η απευθείας μετάδοση του αγώνα Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά κάποιοι που υπο κανονικές συνθήκες θα «έμεναν» στο Mega πρωτίστως για τη σειρά «Η Γη της Ελιάς», μετακινήθηκαν προς Alpha και ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ αισθητή υποχώρηση παρουσίασαν τα μερίδια των ΑΝΤ1, Star, μικρότερες ήταν οι απώλειες για Open και ΕΡΤ1, ενώ ανοδική τάση εμφάνισαν ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 αλλά και Μακεδονία TV.

Διαβάστε επίσης:

ΣΚΑΪ: Οι «Πανθέοι» του Τάσου Αθανασιάδη επιστρέφουν (Video)

«Κοινωνία ώρα Mega»: Γιατί έλειπε από την εκπομπή η Ανθή Βούλγαρη (Video)

Κώστας Χαρδαβέλλας για καρκίνο: «Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι θα τον νικήσω – Ότι θα τον φάω εγώ» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα