Μέτρα για επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής

ΕΛΛAΔΑ

Συγκεκριμένες δεσμεύσεις για να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ανέλαβε ο προϊστάμενος του Εφετείου της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος προς τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής που τον επισκέφθηκαν, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις, ώστε η πολύκροτη και με πολιτικό πρόσημο δίκη να ολοκληρωθεί εντός του 2019, καθώς ήδη έχει συμπληρώσει 3,5 χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Όπως έγινε γνωστό,

ο κ. Σταμαδιάνος δεσμεύτηκε προς τους συνηγόρους των θυμάτων της Χρυσής Αυγής ότι θα απαλλαγούν όλα τα μέλη της δικαστικής σύνθεσης στη δίκη από άλλα δικαστικά καθήκοντα και όχι μόνον η Πρόεδρος, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Η δίκη θα διεξάγεται κατά κύριο λόγο στο Εφετείο, στην ειδική αίθουσα τελετών, με προοπτική προσεχώς η δίκη να γίνεται μόνον στο Εφετείο της Αθήνας.

Προς το παρόν, αυξάνονται οι ημέρες διεξαγωγής της δίκης σε 15 κάθε μήνα για να επιταχυνθεί η ακροαματική διαδικασία, καθώς η συγκεκριμένη δίκη είναι πολυπρόσωπη με 68 κατηγορούμενους και δεκάδες συνηγόρους από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, αλλά και της υπεράσπισης.

εφετείοδίκη Χρυσής ΑυγήςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα