Μετάλλαξη Όμικρον: Στις 15.00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για τα νέα μέτρα – Σε ισχύ από τις έξι το πρωί της Πέμπτης

Όλα δείχνουν ότι από τις έξι το πρωί της Πέμπτης θα τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης «Όμικρον».

Η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του Θάνου Πλεύρη και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Στις 13.00 θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων

ενώ στις 15.00 θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ανέφερε ότι με την επικράτηση της «όμικρον» περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά όχι τόσο άμεσα, δεν είναι κάτι όμως που «μας αιφνιδιάζει αλλά μας προβληματίζει».

Πρόσθεσε ότι με την επικράτηση της “όμικρον”, θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση κατά 370% που καταγράφεται στην Αττική.

Τα μέτρα που είναι –σχεδόν- κλειδωμένα

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Ωράριο λειτουργίας έως τις 12 τα μεσάνυχτα (υπάρχει εισήγηση και από τις 23:00), έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι σε διασκέδαση και εστίαση.

Στην εστίαση όλα δείχνουν ότι θα απαγορευτεί η μουσική.

Στα γήπεδα θα υπάρχει περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Καταστροφικές οι κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας»

Σε απόλυτο πανικό η κυβέρνηση εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον – Τρέχει για να προλάβει τα χειρότερα

Κυβέρνηση… «σπεύδε βραδέως»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετάλλαξη Όμικρον, 16 00, Πλεύρη, Πέμπτης,metallaxi omikron, 16 00, plevri, pebtis