Μετάλλαξη Όμικρον: Ο Ιανουάριος φοβίζει κυβέρνηση και ειδικούς – Ποια μέτρα πέφτουν στο τραπέζι

Αλλαγή πλεύσης με νέα περιοριστικά μέτρα φαίνεται να ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ενός δύσκολου – για την πανδημία – Ιανουαρίου που έρχεται.

Ολοι πιστεύουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα περί τα μέσα Ιανουαρίου.

Ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας η κυβέρνηση – που ξόρκιζε, έως πρότινως, οποιοδήποτε περιοριστικό μέτρο – εξετάζει τώρα έναν ευρύ κατάλογο μέτρων, τα οποία έχουν ληφθεί ήδη σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

Μεταξύ αυτών:

-Τον

περιορισμό του ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση, πιθανότητα ως τις 12 τα μεσάνυχτα.

-Την επέκταση της υποχρεωτικής τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

-Την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, με βάση, είτε ηλικιακά κριτήρια (ο πήχης από τα 60 στα 50 έτη), είτε τη συννοσηρότητα. Να επεκταθεί δηλαδή σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών που έχουν διαφορετικά, επικίνδυνα νοσήματα, και που μπορούν δυνητικά να επιβαρύνουν τις Μ.Ε.Θ…

«Όλα θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί» τόνισε ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η πρόθεση είναι να μην υπάρξει αναστολή της λειτουργίας των σχολείων, εάν και ακούγονται πλέον επιχειρήματα και υπέρ αυτής της άποψης.

Εκείνο που αποκλείουν σε αυτή τη χρονική συγκυρία τουλάχιστον και με τα σημερινά δεδομένα, είναι ένα καθολικό lockdown, με αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων κλπ.

Ακόμη και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, υπάρχουν πάντως φωνές που εκφράζουν την ανησυχία μήπως η χώρα αργεί να υιοθετεί ο αυστηρά μέτρα, όπως έχουν κάνει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Αντίστοιχα, επιστήμονες και γιατροί εκτιμούν ότι η αργοπορία σε λήψη σκληρών υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες.

Διαβάστε επίσης

Κίνηση τώρα: Χάος στον Κηφισό μετά από καραμπόλα

Φολέγανδρος: Ναυάγιο σκάφους γεμάτο μετανάστες – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

ΕΟΔΥ: Τα σημεία που θα γίνουν σήμερα δωρεάν rapid test

Keywords
Τυχαία Θέματα