Μεταφέρουν τους ακτινολόγους από το Αγρίνιο στην Άρτα για εφημερία – Αντιδράσεις και παραιτήσεις (video)

Μετά από απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), οι ακτινολόγοι του νοσοκομείο Αγρινίου θα πρέπει να διανύουν 85 χιλιόμετρα ώστε να καλύπτουν τα κενά σε νοσοκομείο διαφορετικού νομού και πιο συγκεκριμένα στην Άρτα.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του Αγρινίου, Μάκης Αραβανής, μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open για την απόφαση της ΥΠΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά πως οδηγεί τους γιατρούς στην ψυχική και σωματική εξουθένωση.

«Δεν φτάνει που τα νοσοκομεία Αγρινίου – Μεσολογγίου στενάζουν από την υποστελέχωση στη συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων,

έχουμε και αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη.

Στο Αγρίνιο, έχουμε έναν αριθμό ακτινολόγων που καλύπτει ίσα ίσα και με υπερεφημέρευση όλων των ιατρών, δηλαδή κάνουν παραπάνω εφημερίες από το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Και έρχεται τώρα ο διοικητής να βάλει “εντέλλεσθε”, παρανόμως, για να μετακινήσει τους γιατρούς και να κάνουν επιπλέον εφημερίες και να φτάσουν να κάνουν 14-15 εφημερίες τον μήνα, οδηγώντας τους στην ψυχική και σωματική εξουθένωση.

Ήδη, οι γιατροί έχουν στείλει έγγραφο που λένε ότι θα παραιτηθούν. Μία συνάδελφος έχει ήδη υποβάλει παραίτηση, όπως και άλλη μία συνάδελφος που ήταν στο ΙΚΑ Αγρινίου.

Δεν έχουν προκηρύξει τίποτα. Αυτό ζητάμε τόσο καιρό. Να προκηρύξουν τις θέσεις, με επείγουσες διαδικασίες, να στελεχωθούν τα τμήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην εκτελέσουν αυτές τις εντολές, γιατί επί της ουσίας είναι παράνομες. Μας ζητάνε, χωρίς τη συναίνεση των γιατρών, να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εφημερίες επικαλούμενοι πάντα τη δημόσια υγεία.

Είναι κάτι το οποίο είναι έκνομο, το έχουμε αναδείξει και στην Ομοσπονδία», είπε ο κ. Αραβανής.

Διαβάστε επίσης:

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Κηδεύτηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο – Τα στεφάνια στο Α’ Νεκροταφείο

Καιρός: Μετά τον καύσωνα, έρχονται μπουρίνια – Καταιγίδες και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Ναύπλιο: Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο – Βρέθηκε ώρες μετά από διερχόμενο οδηγό

Keywords
Τυχαία Θέματα