Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Ομαλοποιείται η κίνηση στις εθνικές οδούς

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης (7/5) η επιστροφή του δεύτερου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα αφού μετά την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για σήμερα, πολλοί αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να παρατείνουν για ακόμα μια μέρα την διαμονή τους στην περιφέρεια.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό

δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Κανονικά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα με την κυκλοφορία να έχει ομαλοποιηθεί στην Εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, όπου υπήρχαν νωρίτερα μεγάλες καθυστερήσεις μετά τον Ισθμό μέχρι τα Μέγαρα.

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει και η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα είχαν επιστρέψει στην Αττική μέσω των Εθνικών Οδών Αθηνών-Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας 76.858 οχήματα.

Συγκεκριμένα 44.200 πέρασαν από το ρεύμα εισόδου στα διόδια Ελευσίνας και 32.658 από τα διόδια Αφιδνών.

Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Live η κίνηση εδώ

Επιστρέφουν και οι Θεσσαλονικείς -Στα Μάλγαρα κατά διαστήματα καθυστερήσεις

Σε εξέλιξη είναι και η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη.

Μόνο σημείο καθυστερήσεων και χαμηλών ταχυτήτων πια τα διόδια των Μαλγάρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την πόλη, λόγω των έργων συντήρησης στη γέφυρα του Αξιού.

Η ουρά των αυτοκινήτων εκτείνεται σταθερά και κατά διαστήματα ξεπερνά από το απόγευμα τα δύο χιλιόμετρα και ο χρόνος διέλευσης κυμαίνεται από δεκαπέντε έως και τριανταπέντε λεπτά της ώρας.

Εξομαλύνθηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό στα διόδια Σιατίστης και Πολυμύλου, όπου νωρίτερα υπήρχε αναμονή στο ρεύμα προς τη Θεσσαλονίκη και χρειάστηκε να ανοίξουν κατά διαστήματα χωρίς κόμιστρο για να αποφορτιστεί η κυκλοφορία.

Ομαλή η διέλευση και από τα διόδια στης Εγνατίας Οδού στη Ανάληψη και στην Ασπροβάλτα.

Επίσης, ομαλή είναι και η επιστροφή από τη Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Κίνηση και στα λιμάνια – Γεμάτα καταπλέουν τα πλοία

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με την πληρότητα να είναι στο 100%. Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα αναμένονται 20 αφίξεις πλοίων με εκδρομείς από νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες και Κρήτη, καθώς και 39 από Αργοσαρωνικό.

Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Αντίστοιχες είναι και οι εικόνες από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς είναι προγραμματισμένες 16 και 8 αφίξεις πλοίων αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Μεταξουργείο: Συνελήφθη 31χρονος για μαστροπεία – Γνώριμος στις Αρχές

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη των 33 ημέρων και τα προσωπικά στοιχήματα Κασσελάκη – τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Για «σκηνοθετημένη» διάρρηξη στο ΥΠΕΣ κάνουν λόγο οι αρχές, βαθαίνει το μυστήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα