Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στην κανονικότητα: Πιέζει η πανδημία τους πολίτες – Κορυφώνεται η αγωνία για την ακρίβεια

Η κυβέρνηση επιθυμεί να απεγκλωβιστεί από τις συνέπειες της κακοκαιρίας «Ελπίς» αλλά και από την υπόθεση Φουρθιώτη κάνοντας στροφή στην καθημερινότητα και στα θέματα που έτσι και αλλιώς απασχολούν τους πολίτες.

Μόνο που απ’ ότι φαίνεται και η επιστροφή στην «κανονικότητα» δεν αναμένεται και τόσο ομαλή.

Ήδη οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους διαμαρτυρόμενοι για την μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, μείωση του ΦΠΑ, κατώτερες εγγυημένες τιμές. Και αν ο πρωθυπουργός δεν αποφασίσει

να κάνει μία κίνηση ενίσχυσης τους, τότε θα μιλάμε σίγουρα για κλειστούς δρόμους και μαχητικές κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα της οικονομίας είναι πλέον ιδιαίτερα πιεστικά καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται να μην μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, εκτός από το κλίμα δυσαρέσκειας που καταγράφεται για τη διαχείριση των συνεπειών της πανδημίας, διαφαίνεται ξεκάθαρα και η αγωνία των πολιτών για την ακρίβεια -στο ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης- όσο και στα βασικά είδη κατανάλωσης.

Άλλωστε οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μεταφέρουν καθημερινά στους υπουργούς το κλίμα έντασης που εισπράττουν από τους ψηφοφόρους τους για την ακρίβεια.

Από την άλλη οι σκληροί δείκτες στα θέματα τη πανδημίας δείχνουν ότι το τέλος της επώδυνης κατάστασης που ζούμε τα δύο τελευταία χρόνια δεν είναι και τόσο κοντά, παρά τις αισιόδοξες προβλέψεις των κυβερνητικών στελεχών.

Μόνο χθες είχαμε 119 νεκρούς και 576 διασωληνωμένους, ενώ η χώρα εδώ και ένα μήνα βρισκόταν κάτω από αυστηρούς περιορισμούς.

Πάντως αυτή την εβδομάδα οι ειδικοί θα κληθούν να εξετάσουν την δυνατότητα της «απελευθέρωσης» της διασκέδασης, δηλαδή να επιτρέπονται και οι όρθιοι πελάτες στα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα, αλλά και την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, το ποσοστό των οποίων έχει παραμείνει στο 10% της χωρητικότητας των σταδίων.

Η εκτίμηση είναι ότι αυτά τα δύο μέτρα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου για να εγκριθούν από τους επιστήμονες.

Τελευταίο όλων των μέτρων θα είναι η κατάργηση της μάσκας και της τηλεργασίας.

«Η πρόθεση είναι να αποκλιμακώνονται συνεχώς τα μέτρα και να μένουν τα απολύτως απαραίτητα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, τονίζοντας ότι σε σχέση με την «Δέλτα», όπου η εμβολιαστική κάλυψη στον γενικό πληθυσμού ήταν στο 67%, τώρα με την «Όμικρον» είναι στο 84%, κι έτσι η κοινότητα εμβολιαστικά είναι πιο θωρακισμένη.

Διαβάστε επίσης:

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Θεσσαλονίκη: Αιματηρή συμπλοκή οπαδών – Ένας 19χρονος νεκρός και δύο τραυματίες (Video)

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση με τρικάκια και συνθήματα στο κτίριο της Πολιτικής Προστασίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μετ’, Πιέζει, – Κορυφώνεται,met’, piezei, – koryfonetai