Μέση Ανατολή: Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε ότι βομβάρδισε κτήριο δίπλα στον ναό του Αγίου Πορφυρίου

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχτηκε πως ευθύνεται για τον βομβαρδισμό δίπλα στον ελληνορθόδοξο ιστορικό ναό του Αγίου Πορφυρίου, στο κέντρο της Γάζας, κατά τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 18 χριστιανοί.

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, ο ισραηλινός στρατός το παραδέχτηκε επίσημα.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε αποτροπιασμό και αντιδράσεις. Μάλιστα, το Πατριαρχείο

Ιεροσολύμων έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».

Israeli airstrike on Orthodox church in Gaza kills 8 Palestinians, injures several others https://t.co/GveYhVlsfD pic.twitter.com/TXppXiWsx1

— Anadolu English (@anadoluagency) October 20, 2023

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε η πρόσοψη του ναού και κατέρρευσε το παρακείμενο κτίριο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού παραδέχθηκε ότι διεξήγαγε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή, υποστηρίζοντας: «Μαχητικά αεροσκάφη του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν στο κέντρο διοίκησης και ελέγχου ενός τρομοκράτη της Χαμάς που είχε εμπλακεί στην εκτόξευση ρουκετών και οβίδων εναντίον του Ισραήλ».

On Thursday night, the Orthodox Church of Saint Porphyrius was affected by a tragic incident, resulting in multiple individuals feared injured or missing. According to sources at the scene, efforts are ongoing to rescue those who may still be trapped beneath the rubble. A video… pic.twitter.com/xLZoOKQIhR

Jordan News (@jordannewsdaily) October 20, 2023

«Έπειτα από την επίθεση του ισραηλινού στρατού ο τοίχος μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην περιοχή υπέστη ζημιές. Έχουμε ενημερωθεί ότι υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και έχει ξεκινήσει η διαδικασία επιβεβαίωσης του συμβάντος» ισχυρίστηκε, λέγοντας πως η Χαμάς «τοποθετείται σκοπίμως σε κατοικημένες περιοχές με αμάχους και χρησιμοποιεί τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας σαν ανθρώπινες ασπίδες».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το χρονικό της απελευθέρωσης των δύο ομήρων

Μητσοτάκης από Σύνοδο του Καΐρου: «Δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτή περαιτέρω απώλεια ζωών»

Ανάλυση Guardian για Νετανιάχου: H «τυφλή οργή» θα τον ρίξει στη «φάκα» της Χαμάς

Keywords
Τυχαία Θέματα