ΜεΡΑ25: Συνάντηση και συμφωνία για περαιτέρω συνεργασία Βαρουφάκη – Μελανσόν

Έξω πάμε καλά…

Για το ΜεΡΑ25 και τον γραμματέα του, Γιάνη Βαρουφάκη, λέμε, ο οποίος και συναντήθηκε στο Παρίσι, στα γραφεία της «Ανυπότακτης Γαλλίας», με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, ηγέτη του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος της Γαλλίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι Μελανσόν και Βαρουφάκης διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων ως προς τη νέα επικίνδυνη φάση στην οποία εισέρχεται η Ευρώπη. Η κατάρρευση του γερμανικού βιομηχανικού μοντέλου,

μαζί με την αποτελμάτωση ολόκληρης της ευρωπαϊκής οικονομίας, με πρόσχημα το Ουκρανικό, και υπό τη Δαμόκλειο Σπάθη των δασμών της Ουάσιγκτον, φέρνουν δύο αλληλένδετα δεινά: Γερμανικός Μιλιταριστικός Κεϋνσιανισμός και Κρατικός Ολοκληρωτισμός (π.χ. διωγμοί όσων κινητοποιούνται ή απλά καταγγέλλουν τη Γενοκτονία των Παλαιστινίων).

Κλείνοντας τη συνάντησή τους, οι Μελανσόν και Βαρουφάκης συμφώνησαν πως πρέπει να αποτελέσει την αρχή μιας μόνιμης συνεργασίας της «Ανυπότακτης Γαλλίας» με την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25/Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Διαβάστε επίσης

Τα γκάλοπ «τελειώνουν» (αυτόν) τον ΣΥΡΙΖΑ – Μονόδρομος η ανασύνθεση και της ηγεσίας

Η Πλεύση Ελευθερίας απέχει από την ορκωμοσία του Τασούλα

Και ο Τσακαλώτος στον… χορό για πιθανή πολιτική καριέρα Καρυστιανού: Δεν είμαι σίγουρος ότι έχει απαντήσεις για τα μεγάλα προβλήματα

Keywords
Τυχαία Θέματα