Μενέντεζ: Δήλωσε αθώος για την κατηγορία περί «ξένου πράκτορα»

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες ότι ενήργησε ως πράκτορας της Αιγύπτου ενώ υπηρετούσε ως μέλος του Κογκρέσου.

Ο γερουσιαστής κατηγορείται ότι παρείχε «ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες των ΗΠΑ» για να βοηθήσει την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι αυτός και η σύζυγός του Nadine δέχτηκαν δωροδοκίες που περιελάμβαναν στοίβες από ράβδους χρυσού

και ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος είχε δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες δωροδοκίας νωρίτερα, έχει δεσμευτεί να μην παραιτηθεί.

Στο αρχικό κατηγορητήριο τον περασμένο μήνα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είπαν ότι ο Μενέντεζ και η σύζυγός του δωροδοκήθηκαν από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσουν τη θέση του για να πιέσουν για αύξηση της αμερικανικής βοήθειας και στρατιωτικών πωλήσεων στην Αίγυπτο.

Οι εισαγγελείς προσέθεσαν άλλη μια κατηγορία τον Οκτώβριο, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μενέντεζ χρησιμοποίησε «την επιρροή και τη δύναμή του για να παραβιάσει τα επίσημα καθήκοντά του με τρόπους που ωφελούσαν την κυβέρνηση της Αιγύπτου».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας – από την οποία έχει τώρα παραιτηθεί – ο κ. Μενέντεζ φέρεται να ενθάρρυνε τους συναδέλφους του γερουσιαστές να άρουν το μπλόκο για βοήθεια 300 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο και παρείχε ευαίσθητες πληροφορίες της αμερικανικής κυβέρνησης για να τη βοηθήσει.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι η συνωμοσία έλαβε χώρα μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, τα μέλη του Κογκρέσου δεν μπορούν να εργάζονται για λογαριασμό της κυβέρνησης άλλης χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Προσωρινή «παύση πυρός» ανθρωπιστικού χαρακτήρα θα ζητήσει ο Μακρόν

Νεκρή η Ιταλοϊσραηλινή Λίλιαχ Λέα Χαβρόν – Αγνοείτο μετά την επίθεση της Χαμάς

Ναβάλνι: Δια της βίας στον ανακριτή – Δεν ήθελε να βγει από το κελί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μενέντεζ, Δήλωσε,menentez, dilose