Μειώσεις στις συντάξεις βλέπει ο Ντάισελμπλουμ ενώ οι αγρότες αποφεύγουν τους ευρωπαϊκούς σκοπέλους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην περικοπή των κύριων συντάξεων επιμένει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προκειμένου μας λέει να υπάρξει συμφωνία για το ασφαλιστικό.

Μάλιστα σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, είπε νέτα σκέτα ότι η συμφωνία θα εμπεριέχει και μειώσεις στις συντάξεις παρά την «κόκκινη» γραμμή της κυβέρνησης

Μάλιστα οι προτάσεις που έχουν γίνει στο ασφαλιστικό, αφορούν τις μεταρρυθμίσεις που θα το εξυγιάνουν για να γίνει βιώσιμο και δυστυχώς το μάρμαρο θα το πληρώσουν πάλι οι συνταξιούχοι., προσθέτοντας ότι χρειάζεται

ένα βιώσιμο συνταξιοδοτικό που δεν θα χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό, ώστε να μην τον επιβαρύνει.

Τέλος, επανέλαβε πως η τεχνική εργασία που θα καθορίσει τη λύση γίνεται στην Αθήνα.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ επισήμανε χαρακτηριστικά ότι είναι πολιτικά δύσκολο, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει με την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια σειρά από δημοσιονομικά προβλήματα, όπως συμφωνήθηκε στο μνημόνιο.

Πάντως ο Ολλανδός αξιωματούχος «ευτυχώς» είπε καλά λόγια για την αξιολόγηση ωστόσο κατέληξε ότι το στοιχείο κλειδί είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης επανέλαβε πολλές φορές.

Ευτυχώς ή δυστυχώς μετά από ερώτηση του Παπαδημούλη παραδέχτηκε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα οφείλεται εν μέρει και στην γενικότερη κατάσταση στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρώπης τα προηγούμενα χρόνια, όταν «ζητούσαμε υπερβολικά δάνεια πήραμε φθηνό χρήμα αλλά αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε παραγωγικά»!!!

Τώρα σε ότι αφορά τους αγρότες εδώ παίζεται το θέατρο του παραλόγου όλες οι κοινωνικές ομάδες καταστρέφονται αλλά ο ΟΓΑ θα παραμείνει αυτοτελής , για τον επόμενο 1-1,5 χρόνο, ενώ θα συνδεθεί το ύψος των εισφορών που πληρώνει ο κάθε ασφαλισμένος του ΟΓΑ με την μελλοντική του σύνταξη (δηλαδή, όποιος πληρώνει εισφορά 10% να παίρνει το 50% της μελλοντικής εθνικής σύνταξης με 15 χρόνια ασφάλισης και κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς φαίνεται η τελική κυβερνητική πρόταση προς τους αγρότες σε σχέση με το νέο ασφαλιστικό προβλέπει:

- Συντελεστή 10% στο εισόδημά τους για το 2017-2018

- 15% για την περίοδο 2019 – 2020

- 20% το 2021

Η εν λόγω εισφορά, θα επιβληθεί στο δηλωθέν εισόδημα των αγροτών και αφορά τον κλάδο της κυρίας σύνταξής τους.

ΝτάισελμπλουμΣυντάξειςΑσφαλιστικόαγρότεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα