Μεϊμαράκης: Επιμένω ότι ο Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημειώνοντας ότι με τη στάση που κρατάει, είναι πολύ πιθανό η χώρα να οδηγηθεί ξανά σε εκλογές λίγους μήνες μετά τις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

«Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει διότι όταν λέει αυτοδύναμος,

που δεν μπορεί, όταν λέει μόνος με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλον, σημαίνει ότι αυτός τελικά μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση γιατί σκέφτεται ίσως ότι “40 χρονών είμαι να πάω εγώ να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη να περάσουν δυο χρόνια να’ ρθει κάποιος άλλος”» είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές κυβέρνηση μακράς διάρκειας και σημείωσε: «Θέλω να σας τονίσω ότι ανεξαρτήτως του πόσα κόμματα θα είναι πιστεύω ότι είναι η εποχή των συζητήσεων και συναινέσεων, διότι μεταρρυθμίσεις τέτοιες χωρίς να συζητηθούν έστω κι αν διαφωνούν οι τοπικοί παράγοντες ή άλλοι θεσμοί δεν μπορούν να υλοποιηθούν αν δεν τουλάχιστον τις ανεχθούν. Αρα απαιτείται όχι μόνο συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, αλλά και θεσμική συζήτηση με τους τοπικούς περιφερειάρχες, δημάρχους κλπ».

Εν όψει των εκλογών ο πρόεδρος τη Ν.Δ. ζήτησε από τους πολίτες να μην πάνε σε ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί «δεν λύνει τα προβλήματα, μάλλον τα διογκώνει».

Συγκέκριμένα, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαμένη ψήφος σε άλλα κόμματα και αναφέρθηκε εμμέσως στη Χρυσή Αυγή που λόγω του μεταναστευτικού ψηφίστηκε στις προηγούμενες εκλογές από πλήθος πολιτών.

«90 δισ. κόστος για την αγανάκτηση είναι πολλά και τα πληρώνουμε. Δεν υπάρχει περιθώριο για διαμαρτυρία σε αυτή τη φάση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «παλιό ή νέο» υποστήριξε ότι «το παλιό έχει και πολλά θετικά και ο νέος μπορεί να είναι γέρος αν έχεις γερασμένες ιδέες, μπορεί να είναι και φαύλος, μπορεί να είναι και διεφθαρμένος». «Ξέρετε πόσους παλιούς έχουμε με νέα μυαλά;», διερωτήθηκε.

Εξάλλου, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα για το γεγονός ότι κατηγορεί το παλιό κατεστημένο πως φέσωσε τη χώρα 300 δισ., σημειώνοντας πως ξεχνάει ότι «αυτός τη φέσωσε 90 δισ. σε επτά μήνες».

«Οι εκλογές μπορεί να μας οδηγήσουν πίσω σε αρκετά θέματα. Ο κ. Τσίπρας μας πάει σε εκλογές, για να μην καταλάβουν οι πολίτες τις συνέπειες της υπογραφής του στο Μνημόνιο. Έπρεπε να μας δώσει χρόνο να συζητήσουμε περισσότερο πριν από την κάλπη. Εάν είχε πιστέψει ο κ. Τσίπρας ότι ο Σόιμπλε ήθελε να μας βγάλει από το ευρώ θα έπρεπε να είναι προσεχτικός. Εάν νόμιζε ότι μπλοφάρουν με τα capital controls και προχώρησε σε αυτές τις ενέργειες είναι τραγικό» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Επικοινωνιακά προσπάθησε να μας πείσει ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά, αλλά η διαπραγμάτευση δεν κρίνεται από το χρόνο αλλά από το αποτέλεσμα. Ο ίδιος λέει ότι είναι τραγικό και δεν θέλει να το υλοποιήσει» ήταν το σχόλιο του κ. Μεϊμαράκη για τη διαπραγμάτευση υποστηρίζοντας ότι «αν είχαμε πάρει τον Ιανουάριο τη συμφωνία θα είχαμε γλιτώσει την ανακεφαλαιοποίηση». «Όσο τα σκέφτομαι ανάβω δεν σκέφτηκε που έβαλε την υπογραφή του; Πώς κοιμάται;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Είμαι από αυτούς που πιστεύω ότι απαιτούνται συνεργασίες αλλά η ψήφος τους εξαρτάται από το ποιους θα κάνουμε συγκυβέρνηση, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης υπενθυμίζοντας την κυβέρνηση του 2012 η οποία άντεξε 2,5 χρόνια και έφερε κάποιο χαμόγελο το 2014.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί στην περίπτωση που είναι μικρή η διαφορά υπερ της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μεϊμαράκης απάντησε ότι θα είναι αυτός που θα πάρει την διερευνητική εντολή. «Θα πάρω την εντολή και θα κρατήσω για χρόνια με μια κυβέρνηση αξίων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε αντίθετη περίπτωση, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με μικρή διαφορά ο κ. Μεϊμαράκης επανέφερε το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη. «Αλλά ούτε αυτό δεν θέλει να συζητήσει. Εγώ επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Δεν είμαι δήθεν, θα παραμείνω παρορμητικός»

Αναφορικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί στις δημόσιες εμφανίσεις του, που έχει βρεθεί στο επίκεντρο κριτικής, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι δεν είναι δήθεν και ξεκαθάρισε πως θα παραμείνει παρορμητικός. "Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός", είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι "όπως γουστάρει".

«Στην ιδιωτική μου ζωή θα είμαι όπως γουστάρω. Δεν θέλω να γίνω πρωθυπουργός για να αλλάξω τη ζωή μου. Δεν είμαι αγενής, έχω την αστική ευγένεια, δεν είμαι και εμπαθής. Από κει και πέρα είμαι άνθρωπος, όταν με γαργαλίσετε πολύ δεν θα μιλήσω, δεν θα φωνάξω, δεν θα συμπεριφερθώ ανθρώπινα;» τόνισε.

«Δεν μπορούμε να γίνουμε ρομπότ επειδή ασχολούμαστε με τα κοινά και γινόμαστε αρχηγοί κόμματος» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς "ψευτράκος και πονηρούλης" που είπε για τον κ. Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι «μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα».

Ο κ. Τσίπρας θέλει ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Η κυβέρνηση είπε “όχι” δεν παγώνει το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση», δήλωσε o πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, λέγοντας ότι δεν πρέπει να διαχέεται η φήμη ότι η δίμηνη αναστολή του μέτρου κόπηκε από την τρόικα.

Όπως είπε, η πληροφόρησή του είναι ότι «ο κ. Τσίπρας δεν το επέτρεψε και δεν το άφησε».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. εξήγησε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής παιδείας και πως είχε έρθει εντολή από την Κομισιόν για πάγωμα του 23% ΦΠΑ.

«Ο κ. Τσίπρας για ιδεολογικούς λόγους κατά τη γνώμη μου το έβαλε (το ΦΠΑ 23%), γιατί όταν ακούν για κάτι ιδιωτικό θέλουν να το πυροβολήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι “πιστεύω” του ΣΥΡΙΖΑ, στη σελίδα 35 του προγράμματός του λέει ότι ο φόρος στην παιδεία, το 23%, είναι για τους έχοντες».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, το πρόβλημα είναι ιδεοληπτικό, όπως δεν ήθελαν τα μη κρατικά πανεπιστήμια για λόγους ιδεοληψίας το ίδιο κάνουν και τώρα.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών και τόνισε ότι θα συζητήσει το θέμα με τους δανειστές έχοντας προτάσεις.

«Επειδή το αγροτικό εισόδημα δεν είναι προκαθορισμένο: αποκλείεται η προκαταβολή φόρου με βάση τι εισόδημα της περασμένης χρονιάς, αποκλείεται η φορολόγηση όταν είσαι μόνο αγρότης, δεν είναι δυνατόν να 4πλασιάζεται η εισφορά σου στον ΟΓΑ αν είσαι μόνο αγρότης» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Ευ. ΜεϊμαράκηςΑ. Τσίπραςεκλογές 2015Has video:
Keywords
Τυχαία Θέματα