Μεγαλειώδες συλλαλητήριο φοιτητών-μαθητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – «Δεν θα περάσει» (Photos/Videos)

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια το πρωί της Πέμπτης (18/1) στο κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η μαζικότητα του συλλαλητηρίου ήταν τόσο μεγάλη που αρκετή ώρα πριν το προκαθορισμένο ραντεβού, ο χώρος μπροστά στα Προπύλαια ήταν ήδη κατάμεστος.

Εκατοντάδες μαθητές με τα πανό των σχολείων τους, φοιτητές

με τα πανό των Φοιτητικών τους Συλλόγων, σωματεία εκπαιδευτικών και οργανώσεις της Αριστεράς βρέθηκαν στα Προπύλαια, απ’ όπου και ξεκίνησε η πορεία προς τη Βουλή.

Παράλληλα, μια σειρά Φοιτητικών Συλλόγων σε πανεπιστήμια όλης της χώρας συνεδρίασαν τις προηγούμενες ημέρες επί του επίμαχου νομοσχεδίου αλλά και για το μέλλον της εκπαίδευσης συνολικά, αποφασίζοντας την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων, με δράσεις στις εκάστοτε σχολές και καταλήψεις.

Συγκλονιστική είναι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο φοιτητών και μαθητών στην Αθήνα.
Το δίκιο του αγώνα βγάζουμε μπροστά, για να ’χουμε πτυχία, για να ’χουμε δουλειά!#ΟΧΙ_ΣΤΑ_ΙΔΙΩΤΙΚΑ_ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ pic.twitter.com/rpaPNc2i48

— Οδηγητής (@odigitis) January 18, 2024

«Η σημερινή μας συγκέντρωση είναι συγκλονιστική». «Τα Προπύλαια έχουν πλημμυρίσει από φοιτητές και μαθητές που παλεύουν για το δίκιο τους». «Είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της», «Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους», «το άθλιο νομοσχέδιο θα το πάρουν πίσω» ακουγόταν από τα μεγάφωνα στα Προπύλαια.

Τo «παρών» έδωσαν επίσης γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και διδάσκοντες σε ΑΕΙ αλλά και οι σπουδαστές καλλιτεχνικών σχολών, καθώς άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπει την υποβάθμιση της αξίας των πτυχίων τους.

Η μεγάλη συγκέντρωση ξεδιπλώθηκε στη συνέχεια σε ένα τεράστιο ανθρώπινο ποτάμι που «πλημμύρισε» τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Είναι χαρακτηριστικό πως την ώρα που η κεφαλή της πορείας είχε φτάσει στην Ομόνοια, η «ουρά» της πορείας δεν είχε φύγει ακόμη από τα Προπύλαια.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Συνελήφθη ο κρεοπώλης για την υπόθεση εξαφάνισης του Μπάμπη

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες κατάταξης για προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Βλοχός: Βαριές καταγγελίες για αρπαγή περιουσιών με το σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού – Τι λέει στο topontiki.gr ο Δ. Καρτσανάς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεγαλειώδες, -μαθητών, – Δεν, PhotosVideos,megaleiodes, -mathiton, – den, PhotosVideos