Με κανό έσωσαν έγκυο από το χείμαρρο της Σκοπέλου (Video)

ΕΛΛAΔΑ

Βιβλική καταστροφή υπέστη η Σκόπελος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν και το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα.

Μία γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εγκλωβίστηκε μαζί με το μεγαλύτερο παιδί της μέσα στο σπίτι, ενώ ο σύζυγός της ο οποίος είχε φύγει για αγροτικές εργασίες

αποκλείστηκε και ο ίδιος στη χώρα της Σκοπέλου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr οι πυροσβέστες προσέγγισαν το σημείο με κανό και διέσωσαν τη γυναίκα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροοφορίες με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εκτεταμένες καταστροφές στην Σκόπελο. Μάλιστα μεταβαίνει στο νησί κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να έχουν επί τόπου ενημέρωση για την έκταση των καταστροφών και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν κινητοποιηθεί ήδη οι μηχανικοί της Περιφέρειας σε συνεννόηση με το Υπουργείο ΥΜΕΔ.

Τα σχολεία, με απόφαση του δημάρχου, σήμερα παρέμειναν κλειστά σε όλο το νησί για λόγους ασφαλείας. ’Εχουν διακοπεί και οι επικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας σε μεγάλες περιοχές στην Χώρα Σκοπέλου, ενώ μεγαλα τμήματα του νησιού δεν ηλεκτροδοτούνται από χθες, εξαιτίας πτώσεων στύλων της ΔΕΗ και δέντρων.

Δρόμοι που είχαν κλείσει από μπάζα και πέτρες άνοιξαν με την παρέμβαση τεχνικών συνεργείων του δήμου Σκοπέλου και η συγκοινωνία αποκαταστάθηκε στον δρόμο Χώρας Σκοπέλου-Γλώσσας. Η δυνατή βροχή που έπεφτε ασταμάτητα δημιούργησε ορμητικά ποτάμια στην παραλία και τους δρόμους του νησιού, παρασύροντας αρκετά αυτοκίνητα, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε αναρίθμητες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.

Ήδη στο νησί μεταβαίνει δύναμη 15 ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Βόλο, για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών στο νησί.

Σκόπελοςκαταστροφήακραία καιρικά φαινόμεναHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα