«Με είχαν κρεμάσει ανάποδα και με χτυπούσαν» - Τα βασανιστήρια του πατέρα της Βαλεντίν στο Κονγκό

ΕΛΛAΔΑ

 

Συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, μέσα από την εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο» του ΣΚΑΙ, ζήτησε ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να σκηνοθετήσει την εξαφάνιση της κόρης της. 

«Δεν ήθελα να φύγω εκτός Ελλάδος όταν η κόρη μου είχε φύγει. Όσοι με ήξεραν εδώ με ρωτούσαν για την κόρη μου και δεν ήξερα τι να πω. Είχε βγει παράνομα από τη χώρα η κόρη μου. Ήξερα ότι θα με βασάνιζαν αν έλεγα την αλήθεια, γι’ αυτό μηχανεύτηκα αυτό. Ζητώ συγγνώμη», είπε. 

«Με τη

μαμά της δεν ήμασταν ποτέ παντρεμένοι, ήταν μια φίλη μου. Ζούσε στο σπίτι της και εγώ στο δικό μου. Όταν φύγαμε από το Κονγκό, η κόρη μου ήταν δυο χρονών. Μεγάλωνα μόνος μου τη Βαλεντίν. Η μαμά μάς είχε αφήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πως αγαπώ τη κόρη μου. Τότε ήξερα πως η μαμά της έχει πεθάνει. Δεν μπορούσα να φύγω από το Κονγκό και να αφήσω πίσω τη κόρη μου», τόνισε εξηγώντας πως θεωρούσε τη μητέρα της κόρης του νεκρή έως και τον Φεβρουάριο του 2019. 

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους λόγους που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει την πατρία του, το Κονγκό, είπε: «Ο λόγος που έφυγα από τη χώρα μου είναι πως ήμουν φυλακισμένος. Δεν είμαι πολιτικός, αλλά φίλοι μου είχαν διαδηλώσει με πολιτικούς σκοπούς. Τους είχα ζητήσει να πάρω μερικές φωτογραφίες από τη διαδήλωση. Όταν λοιπόν φτάσαμε στο μέρος που ήταν η διαδήλωση, άρχισαν εκείνοι να διαδηλώνουν και εγώ τραβούσα φωτογραφίες. Ήρθε η αστυνομία και άρχισε να συλλαμβάνει και να πετάει δακρυγόνα. Εγώ συνέχισα να φιλμογραφώ».

 

ΒαλεντίνΚονγκόεξαφάνισηΠατέραςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα