Με… χάπια στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, η χαμένη Γεροβασίλη, η έξαλλη Ζανέτ, η ελπίδα «Γαβριήλ» της ΝΕΑΡ και ο μπερδεμένος Ανδρουλάκης

Καλημέρα σας.

Με… κομμένη την ανάσα και με… πολλά χάπια πρόχειρα για όποιον έχει εύθραυστη ψυχολογία και ευάλωτο συναισθηματικό κόσμο, ξεκινάει σήμερα το πρώτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ επί Κασσελάκη.

Αποφεύγω το «εποχής Κασσελάκη», διότι έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι…

Υπό την έννοια ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στη στιγμή.

Πάρτε για παράδειγμα τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, με επίκεντρο την

Πολιτική Γραμματεία.

Προχθές έβγαιναν στελέχη και έλεγαν ότι υπάρχει θέμα ηγεσίας και πως όλα είναι ανοιχτά για την παραμονή του Κασσελάκη στην αρχηγία. Και να οι ετοιμασίες για έκτακτη κεντρική επιτροπή που θα καθαιρούσε τον Κασσελάκη και δώστου οι διεργασίες για να αποσυρθεί εκείνο το αναθεματισμένο ερωτηματολόγιο προς τα μέλη, που άναψε φωτιά.

Κι όμως. Τίποτα από αυτά δεν έγινε.

Και άκουγα μάλιστα χθες ένα από τα στελέχη, – τον Γιώργο Τσίπρα – να λέει δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα!

Εγκεφαλικά και ακροβασίες

Ακόμα κι έτσι όμως, τα «εγκεφαλικά» παραμονεύουν.

Όσοι πάνε στο συνέδριο είναι έτοιμοι για όλα.

Κυρίως έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε από τον απρόβλεπτο Κασσελάκη και δευτερευόντως από τους άλλους.

Πώς είναι το συναίσθημα να περπατάς σε ένα πολύ λεπτό στρώμα πάγου; Ή σε ένα τεντωμένο σχοινί σαν εκείνους τους ακροβάτες από τον έναν ουρανοξύστη στον άλλον, πάνω από την Times Square της Νέας Υόρκης;

Ε, κάπως έτσι.

Γι’ αυτό και το πρώτο ερώτημα με το συνέδριο είναι πόσοι σύνεδροι θα προτιμήσουν, είτε από αδυναμία διαχείρισης της αγωνίας, είτε λόγω απογοήτευσης να μην πάνε καν στο στάδιο του τάε κβο ντο.

Όλγα χάσαμε…

Πάντως ο κύκλος της κρίσης που ξεκίνησε με το ερωτηματολόγιο, έκλεισε αφήνοντας πολλές πληγές πίσω.

Και αρκετούς χαμένους. Με πρώτη την Όλγα Γεροβασίλη.

Η οποία, καίτοι νουνεχής, μετριοπαθής και προσεκτική, ξεκίνησε μία ιστορία που δεν είχε τις δυνάμεις να την τελειώσει.

Και από πρόσωπο κοινής αποδοχής και γενικότερης εκτίμησης στο κόμμα, μετατράπηκε σε παράγοντα διχασμού και συγκρούσεων.

Διότι όταν αμφισβητείς έτσι μία κίνηση ενός αρχηγού και στην πραγματικότητα τον ίδιο τον αρχηγό, οφείλεις να αντέξεις στην κόντρα.

Και η Όλγα ανακάτεψε τα πράγματα, χωρίς να πετύχει στο τέλος τίποτα. Αντιθέτως ταυτίστηκε με τον Αλέκο Φλαμπουράρη στην γκρίνια για τον αρχηγό και επιπλέον έδωσε τη δυνατότητα στον Τεμπονέρα να «παίξει μπάλα».

Έχασε σε κύρος και έκανε δελφίνο τον νεαρό εργατολόγο. Δεν το λες ούτε σοφό, ούτε επιτυχία.

Μπορεί πάντα βέβαια να εκθέσει τις διαφωνίες της, απαντώντας το ερωτηματολόγιο του Κασσελάκη, που παραμένει εν ισχύ!

Σχεδόν όλοι εκτιμούν ότι πίσω από την Όλγα Γεροβασίλη ήταν ο Αλέξης Τσίπρας. Θα έλεγα και κρατήστε το, ότι ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον δεν είχε καμία διάθεση να αμφισβητηθεί ο Κασσελάκης. Τουλάχιστον όχι τώρα.

Η οργή της Ζανέτ

Ένας κακός χαμός με όλα όσα μπορεί να φανταστεί κανείς γίνεται σε κάθε μάζωξη συλλογικών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά σε κείνη την έρμη την κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου (ΚΟΕΣ) υπάρχει μεγάλη γκρίνια – τσακώθηκαν ακόμα και για τον… πρόεδρο του συνεδρίου!

Χθες έγινε και το σύστριγγλο, επειδή κυκλοφόρησε σε δημοσίευμα στο topontiki.gr η φράση που είπε στην προχθεσινή συνεδρίαση η Ζανέτ Τσίπρα ότι «σε Κασσελακικό Κόμμα Ελλάδας εγώ δεν μένω». Διαμαρτύρονταν λέει, που διέρρευσε η κουβέντα.

Εμ, τα λένε πρώτα αυτά τα ωραία και μερακλίδικα και μετά τους φταίει που μαθαίνονται παραέξω;

Ή τα πιστεύεις και τα λες, ενώπιον 100 ανθρώπων μάλιστα, και δεν έχει σημασία μέχρι πού θα φτάσουν ή, πολύ απλά δεν τα λες!

Προσδοκίες της ΝΕΑΡ

Έχουν αναθαρρήσει, μαθαίνω, στη Νέα Αριστερά μετά την απόφαση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη να επιστρέψει στην πολιτική. Και συγκεκριμένα να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα των δικών του ανθρώπων – της Έφης, του Ηλιόπουλου, του Τζανακόπουλου και άλλων.

Ο Γαβριήλ είχε αποχωρήσει ουσιαστικά από τον Δεκέμβριο ήδη, από το ινστιτούτο κοινωνικών μελετών Eteron και φαίνεται το σκεφτόταν το κεφάλαιο «πολιτική» από την αρχή.

Το ότι είναι άφθαρτος και νέος, κάνει τους ανθρώπους της Νέας Αριστεράς να περιμένουν όχι μόνο μία άνετη είσοδο στην ευρωβουλή – ενώ τώρα πασχίζουν να κρατηθούν πάνω από το 2% – αλλά και να ξεπεράσουν και το 5%, όπως λένε κάποιοι.

Θα πει κανείς, γιατί όχι; Αν συνεχίσει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι;

Γαβριήλ, Ανδρουλάκης και… χειρουργεία

Πάντως με την επάνοδο του Σακελλαρίδη ενισχύονται οι δίαυλοι επικοινωνίας της Νέας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ και ειδικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το μέλλον.

Βέβαια στο ΠΑΣΟΚ έχουν άλλα να σκεφτούν.

Για παράδειγμα υπάρχουν αντιτιθέμενες απόψεις για τη στάση του κόμματος στο θέμα των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία. Το κόβω να γίνεται πάλι… «γατόγαμος» στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στην οποία Χαριλάου Τρικούπη ακόμα αναρωτιούνται γιατί δεν πήγε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα τρακτέρ στο Σύνταγμα…

Διαβάστε επίσης:

Η… εξαφάνιση του Αυγενάκη, οι «αντιΚασσελάκηδες» που συζητήθηκαν, αλλά δεν προχώρησαν και ο βραδυφλεγής Ανδρουλάκης

Η άστοχη κίνηση του Σκέρτσου, η περίεργη παρουσία Καιρίδη, η… «κρύα» Μισέλ και πώς (θα) πάει η κόντρα Κασσελάκη – κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Μάχη και για την εκλογή προέδρου του Συνεδρίου – Κέρδισε ο Πάνος Ρήγας με στήριξη Κασσελάκη-Παππά

Keywords
Τυχαία Θέματα