Με άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη

Μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ για τα Τέμπη μετά και την πρωτοβουλία του Περισσού να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Η πρόταση του Δημήτρη Μάντζου να ζητήσει αναβολή της σημερινής συνεδρίασης προκειμένου να συζητηθούν από κοινού η πρόταση του ΚΚΕ, αλλά και αυτή του ΠΑΣΟΚ

για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, άναψε τα αίματα στη Βουλή.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έβαλλε για άλλη μια φορά κατά του Περισσού ότι δίνει σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της έσπευσε να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για την αναζήτηση πολιτικών και όχι ποινικών ευθυνών. «Η ΝΔ προκειμένου να μην υπάρξει σοβαρή διερεύνηση σπεύδει να στηρίξει μια πρόταση που αναζητά πολιτικών ευθυνών, και μας λέει πως δεν ευθύνονται εγκληματικές πράξεις υπουργών, αλλά η ΕΕ., πρόκειται για καταφανή μεθόδευση με σκοπό τη συγκάλυψη», είπε, προκαλώντας την αντίδραση του ΚΚΕ.

Ο Θανάσης Παφίλης χαρακτήρισε τερατώδη τα όσα ανέφερε ο Δημήτρης Μάντζος, κάνοντας λόγο για υιοθέτηση fake news. «Εσείς ζητάτε με διαδικαστικά κόλπα να αποφύγετε τις τεράστιες ευθύνες που έχει το κόμμα σας για την κατάσταση του σιδηροδρόμου», ανέφερε και πρόσθεσε: «Εσείς δεν είστε σανίδα σωτηρίας αλλά υπερωκεάνιο σωτηρίας της Ν.Δ.».

«Τα ονοματεπώνυμα Θανάση», ακούστηκε να του λέει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη, με τον Θανάση Παφίλη να απαντά: «Είναι και τα δικά σας ονοματεπώνυμα μέσα. Ντροπή σας να διαστρεβλώνετε».

Η πρόταση για αναβολή της σημερινής συζήτησης απορρίφθηκε δια εγέρσως από τη ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Απάντηση Τσίπρα για το δείπνο με Σακελλαρίδη – Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα

Σταθάκης κατά Κασσελάκη για το «μαξιλάρι»: «Ανοησία όσα είπε για τα 37 δισ.» (video)

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Τόσκας: «Δεν χρειαζόμαστε κόμμα με μπόλικο lifestyle και θολές αρχές»

Keywords
Τυχαία Θέματα