Μαύρος ζήτησε βοήθεια από αστυνομικούς – Εκείνοι τον συνέλαβαν και τον σκότωσαν (Σκληρές Photos | Video)

ΚΟΣΜΟΣ

 

Ένα νέο ενοχλητικό βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, που αφορά έναν μαύρο άντρα στον οποίο αστυνομικοί κάνουν χειρολαβή και πεθαίνει.

Ο 37χρονος Στέρλινγκ Χίγκινς κάλεσε τις αστυνομικές αρχές για βοήθεια, αλλά στη συνέχεια κατέληξε νεκρός κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Στο βίντεο φαίνονται αστυνομικοί να τον πιάνουν με χειρολαβή και στέκονται από πάνω του στα κρατητήρια του Τενεσί, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της αστυνομίας η οικογένειά του.

Ο Χίγκινς πέθανε ενώ είχε τεθεί υπό κράτηση τον περασμένο Μάρτιο, αφού φέρεται να πιέστηκε στο έδαφος

και να πνίγεται για λιγότερο από οκτώ λεπτά και στη συνέχεια δέθηκε σε μια καρέκλα στη φυλακή της Obion County στην Union City.

Η οικογένειά του είπε ότι υπέφερε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια και είχε καλέσει την αστυνομία λέγοντας ότι πίστευε ότι κάποιος τον ακολουθούσε και ήθελε να τον σκοτώσει και να κλέψει τα χρήματά του.

Και οι τέσσερις αστυνομικοί που φαίνονται στο βίντεο αρνούνται οποιαδήποτε παράβαση.

Το οπτικοακουστικό υλικό δείχνει νέες οπτικές γωνίες του περιστατικού στη φυλακή του Τενεσί.

Η υπόθεση του Χίγκινς επανήλθε μετά από ένα χρόνο μετά το θάνατό του, αφού η οικογένειά του υπέβαλε μήνυση για τον θάνατό το, καθώς οι διαμαρτυρίες του κινήματος Black Lives Matter συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας, ο Χίγκινς κάλεσε το 911 από ένα μίνι μάρκετ στις 25 Μαρτίου 2019 και είπε στους αξιωματικούς ότι κάποιος τον ακολουθούσε, ήθελε να τον σκοτώσει και να κλέψει τα χρήματά του.

Αλλά αντί να δεχθεί βοήθεια, ο Χίγκινς συνελήφθη για εγκληματική παράβαση και - μετά τον θάνατό του ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση - ένας από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβε πήρε προαγωγή.

Η αστυνομία είχε δώσει εντολή στον Χίγκινς, ο οποίος σύμφωνα με την οικογένειά του υπέφερε από παρανοϊκή σχιζοφρένεια, να εγκαταλείψει το κατάστημα.

Αλλά όταν ο αστυνομικός Robert Orsborne επέστρεψε και τον βρήκε ακόμα εκεί, συνελήφθη.

Ο Higgins μεταφέρθηκε στη φυλακή της κομητείας Obion, όπου καταγράφηκε το βίντεο από κάμερες ασφαλείας.

Τα βίντεο, που τραβήχτηκαν από δύο κάμερες, δείχνουν ότι ο Χίγκινς έτρεχε στις εγκαταστάσεις και άρπαξε τη Mary Broglin, μια γυναίκα αστυνομικό.

Η Broglin σπρώχνει τον Χίγκινς και όταν την σπρώχνει και εκείνος πίσω, ο αξιωματικός Waylon Spaulding φαίνεται να τον ρίχνει στο έδαφος.

Ο Spaulding φαίνεται ότι κρατάει τον Χίγκινς από το λαιμό, καθώς ο Orsborne βρίσκεται δίπλα του.

Σε ένα σημείο, ο Orsborne φαίνεται να στέκεται πάνω από το σώμα του Χίγκινς.

Η οικογένεια στη μήνυσή της ισχυρίζεται ότι ο Χίγκινς πιέστηκε στο έδαφος και κρατήθηκε από το λαιμό για λιγότερο από οκτώ λεπτά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε παραβίαση.

Σε μια χειρόγραφη δήλωση, ο Spaulding είπε ότι ο Higgins είχε προσπαθήσει να τον φτύσει, οπότε «έβαλα το χέρι μου κάτω από το πηγούνι του Higgins σε μια προσπάθεια να τον αποτρέψω από το να φτύνει άλλους αστυνομικούς».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

μαυροςαστυνομίαΗΠΑθάνατοςαστυνομικοίδολοφονίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα