Μάθημα ζωής από τους γονείς της Αναστασίας που δώρισαν τα όργανα της σε τέσσερις Ιταλίδες

ΕΛΛAΔΑ

Συγκινητικά αφιερώματα στην εξαιρετική πράξη των γονιών της 17 χρονης μαθήτριας που έχασε άδικα τη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη έκαναν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Κοριέρε ντε λα Σέρα γράφει στο άρθρο της με τίτλο «Η τελευταία επιθυμία της Αναστασίας: Μαμά, θέλω να σώσω ζωές» ότι "η καρδιά τής κοπέλας χτυπά στο στήθος μιας νεαρής Ιταλίδας που έχει ακριβώς την ίδια ηλικία και ζει στη Ρώμη".

Σε μια άλλη γυναίκα μεταμοσχεύθηκε το ήπαρ, «μετά από τέσσερις άλλες αποτυχημένες προσπάθειες» και σε μία τρίτη κοπέλα μπόρεσε να μεταμοσχευθεί

ένα από τα νεφρά. Το δεύτερο νεφρό, τέλος, μεταμοσχεύθηκε σε μια νεαρή ασθενή από την Μπολόνια.

Η Αναστασία, πριν από δύο εβδομάδες, έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη, την τελευταία ημέρα σχολικής εκδρομής. Νοσηλεύθηκε στο δημόσιο νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας όμως εξαιτίας των εγκεφαλικών τραυμάτων έχασε τη μάχη για τη ζωή .

Οι γονείς της βρήκαν τη δύναμη να δώσουν την αναγκαία συγκατάθεση στη δωρεά των οργάνων.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης απέκλεισαν την αυτοκτονία ενώ κάνουν λόγο για μοιραίο χτύπημα της μοίρας καθώς ο θάνατός της οφείλεται σε ποσότητα αλκοόλ που βρέθηκε στον οργανισμό της κοπέλας και η αλληλεπίδραση, όπως φαίνεται, με αντιισταμινικά φάρμακα που έπαιρνε λόγω αλλεργίας.

Ρώμη17χρονημεταμόσχευση
Keywords
Τυχαία Θέματα