Μάθετε ποια είναι τα προφίλ των «ληστών του Διστόμου»
Για σωρεία ενόπλων ληστειών σε όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμενοι με άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, έχουν κατηγορηθεί οι επονομαζόμενοι «ληστές του Διστόμου», Γιώργος Πετρακάκος, Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου.
Οι τρεις καταζητούμενοι, ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός και οι άλλοι δύο συνελήφθησαν κατά την σημερινή μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής και των ΕΚΑΜ
Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, που εργαζόταν ως κηπουρός στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, είχε συλληφθεί το Νοέμβριο του 2002 ως μέλος πενταμελούς συμμορίας, κατηγορούμενος ότι συμμετείχε σε πέντε ληστείες τραπεζών στην Παλλήνη και στην Αγία Παρασκευή, με συνολική λεία περίπου 100.000 ευρώ. Παράλληλα, ο Γ. Πετρακάκος, μαζί με συγγενή δικαστικού, είχαν κατηγορηθεί για μια ληστεία ταχυφαγείου και ενός περιπτέρου στην Αγία Παρασκευή, με λεία 160 ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 36χρονος κακοποιός έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας από τους δράστες ληστειών σε Ακράτα και Μέθανα, ενώ είχε συμμετάσχει σε ορισμένες από τις εννέα ένοπλες ληστείες τραπεζών που έγιναν από τον Μάιο του 2012 έως και αυτή του Διστόμου Βοιωτίας, στις 22 Αυγούστου 2014. Στις περισσότερες από αυτές τις ληστείες είχαν συμμετοχή ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο Σπύρος Δραβίλας και ο Νίκος Μαζιώτης - σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία.
Επίσης, ο Πετρακάκος το 2006 είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, από την Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ένα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά, την οποία είχε οργανώσει και πραγματοποιήσει ο επικηρυγμένος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας.
O 34χρονος Σπύρος Δραβίλας, ο αποκαλούμενος «καρφάκιας», συμμετείχε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στην πρώτη απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάϊ, με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, τον Ιούνιο του 2006. Ο Δραβίλας ήταν δραπέτης από τον Ιούνιο του 2013, οπότε και παραβίασε την άδεια που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο. Τον Φεβρουάριο του 2013, ο Δραβίλας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας, επειδή δεν του χορηγούσαν άδεια.
Ο 44χρονος Σπύρος Χριστοδούλου απασχόλησε για πρώτη φορά την Αστυνομία τον Ιούνιο του 1995, όταν είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή του στη μεγάλη ληστεία του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, όπου η συμμορία είχε δολοφονήσει τον ταμία του νοσοκομείου. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2001 είχε πάρει μονοήμερη άδεια από τις φυλακές Kορυδαλλού, όπου εξέτιε ποινή 16 ετών για υποθέσεις ληστειών και εκβιασμών, αλλά δεν επέστρεψε. Τον Οκτώβριο του 2001 συνελήφθη στα διόδια Aφιδνών έπειτα από συμπλοκή με αστυνομικούς, ενώ κατά την κράτησή του στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορήθηκε ότι δολοφόνησε μαζί με τον Ελληνοαμερικανό κακοποιό Πίτερ Σέντομ, τον Αλβανό κρατούμενο Κονσταντίν Πόπα, τον οποίο θεωρούσαν ότι «ήταν καταδότης της ΕΛ.ΑΣ»
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Χριστοδούλου, μαζί με τρεις συνεργούς του που κρατούσαν καλάσνικοφ και άλλα όπλα, λήστεψε το 2011 υποκαταστήματα τραπεζών στον Γαλατά, στο Κρανίδι και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
ληστέςΔίστομοπροφίλεπιχείρησηHas video:- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πάμε Πακέτο: Μόλις είδε την αποστολέα αποχώρησε από την εκπομπή
- Ο θάνατος της 23χρονης καλλονής που βύθισε στο πένθος όλη την Χαλκίδα
- Τι πρέπει να κάνουμε με τη ΔΕΗ;
- Eπώνυμα υποδήματα σε απίστευτα προσιτές τιμές…
- Ποιοι δεν θέλουν τη συμφωνία
- Φοιτήτρια που έχει να ξυριστεί 8 χρόνια δημοσιεύει φωτογραφίες για να εμπνεύσει συνομήλικές της
- Ο Τσολιάς υποδέχτηκε το Βαρουφάκη
- Δήμαρχος έριξε ζάχαρη στους δρόμους για να σταματήσουν τα τροχαία!
- Μαχαίρωσαν νεαρό άντρα στην πλατεία Βικτωρίας
- Ο αιώνιος φοιτητής (βουλευτής) πήρε το πτυχίο του...
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Προβάδισμα 9,1% δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της «ΜETRISI»
- Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Πειραιά
- Εσωκομματικές «βολές» από τη Σοφία Σακοράφα: Μόνη κομματική πειθαρχία, η τήρηση του προγράμματός μας
- #adonis_for_president: To hashtag που «σαρώνει» στο Διαδίκτυο και η απάντηση του Άδωνι
- Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου
- Νέα φώτα σε σχήμα όρχεων για την προστασία των ποδηλατών (Photos)
- Μάθετε ποια είναι τα προφίλ των «ληστών του Διστόμου»
- Το χταπόδι της καρύδας (Video)
- Εκλογές FIFA: Και πάλι… Μπλάτερ!

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Μάθετε ποια είναι τα προφίλ των «ληστών του Διστόμου»
- Εσωκομματικές «βολές» από τη Σοφία Σακοράφα: Μόνη κομματική πειθαρχία, η τήρηση του προγράμματός μας
- Εκλογές FIFA: Και πάλι… Μπλάτερ!
- Τσακνής: Μέχρι την 11η Ιουνίου θα έχει επαναλειτουργήσει η νέα ΕΡΤ
- Ένας νεκρός και 2 συλληφθέντες από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βόλο (Video)
- Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Πειραιά
- Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Βυζαντίου
- #adonis_for_president: To hashtag που «σαρώνει» στο Διαδίκτυο και η απάντηση του Άδωνι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ η Έλενα Παναρίτη
- «Ένα Κλικ Μετά τη Διαφήμιση» από τον Χανκ Γουίλις Τόμας
- Το ΚΚΕ για τις διαπραγματεύσεις
- Η Έλενα Παναρίτη νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ
- Βελτίωση καιρού αλλά και βροχές - Αναλυτική πρόγνωση για το τριήμερο
- Ο Σόιμπλε απέφυγε τις... ελληνικές δραχμές! (Βίντεο)
- Σκληρό ροκ για επίτευξη συμφωνίας - Πόλεμος διαρροών και στο τραπέζι νέα μέτρα
- Αυτό ήταν το κρησφύγετο των ληστών του Διστόμου
- Ιρλανδία: Μισθολογικές αυξήσεις στο Δημόσιο
- Νίκη επί του ΠΑΟ (8-7) και 2-0 ο Ολυμπιακός