Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Ετοιμάζει το αντίπαλον δέος του Twitter;

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta προωθεί τα σχέδιά του για τη δημιουργία του αντίπαλου δέους στο Twitter, με το επιχείρημα ότι πολύ σημαντικές προσωπικότητες του δημόσιου βίου επιθυμούν μία πλατφόρμα αντίστοιχη του Twitter, η οποία όμως θα λειτουργεί «υγιώς» και μεταξύ αυτών είναι ο Δαλάι Λάμα και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η

νέα πλατφόρμα είναι πιθανό να ονομαστεί Threads, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιστότοπου Verge, που ειδικεύεται σε θέματα τεχνολογίας. Το ρεπορτάζ αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Κρις Κοξ, διευθυντικό στέλεχος της Meta ανέφερε σε εσωτερική σύσκεψη στελεχών ότι η νέα πλατφόρμα θα είναι «η απάντηση στο Twitter» εκ μέρους του ιδιοκτήτη του Facebook και του Instagram.

The app will have creator controls and account safety features.

For example, accounts you’ve blocked on IG will carry over

Hidden words you’ve selected on IG will also carry over.

— Lia Haberman (@liahaberman) May 19, 2023

«Ακούμε από δημιουργούς και δημόσια πρόσωπα που ενδιαφέρονται να έχουν μία πλατφόρμα που θα λειτουργεί υγιώς, ότι θέλουν κάτι που να το εμπιστεύονται» είπε ο Κοξ, κάνοντας μια έμμεση αναφορά στα προβλήματα διαχείρισης του Twitter αφότου εξαγοράστηκε από τον Έλον Μασκ.

Ο Κοξ λέγεται πως είπε στα διευθυντικά στελέχη της εταιρίας ότι η Meta είναι σε συζητήσεις με την Όπρα Γουίνφρεϊ, που έχει περισσότερα από 42 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter και με τον Δαλάι Λάμα, που έχει σχεδόν 19 εκατομμύρια ακολούθους για να είναι δυνητικοί χρήστες της νέας πλατφόρμας. Το στήσιμο της νέας πλατφόρμας άρχισε τον Ιανουάριο και θα βγει «το συντομότερο δυνατό».

Η ιστοσελίδα Verge γράφει ότι η πλατφόρμα θα ενσωματώσει την τεχνολογία ActivityPub, που επιτρέπει την αποκεντρωμένη συλλογή χιλιάδων ιστοσελίδων και την εξασφάλιση της διαλειτουργικότητας των κοινωνικών δικτύων. Στη θεωρία αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του νέου app της Meta θα μπορούν να πάρουν τους λογαριασμούς τους και τους ακολούθους τους σε apps που υποστηρίζονται από το ActivityPub, όπως το Mastodon.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα, το νέο app θα βασίζεται στο Instagram και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν λογαριασμούς χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχουν στο  Instagram.

Ο Κοξ είπε ότι η εφαρμογή έχει στόχο «την ασφάλεια, την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία» και επιδίωξη είναι να δοθεί στους δημιουργούς «ένας σταθερός χώρος για να οικοδομήσουν και να αυξήσουν τα ακροατήριά τους».

 Η ιστοσελίδα Verge δημοσίευσε screenshot του νέου app που έχει αρκετά στοιχεία αντίστοιχα με το Twitter, όπως οι εικόνες στο προφίλ, τα like και το κουμπί για retweet.

Διαβάστε επίσης:

Tεχνητή νοημοσύνη: Είναι απειλή για την ανθρωπότητα;

Τεχνητή Νοημοσύνη: «Καμπανάκι» από τον δημιουργό του ChatGPT – «Αν βαδίσει σε λάθος δρόμο, μπορεί να πάει πολύ στραβά»

Starship: Εξερράγη μετά την εκτόξευσή του το… άλμα για την ανθρωπότητα (Photos/Videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Ετοιμάζει, Twitter,mark zakerbergk, etoimazei, Twitter