Μαρινάκης για Μονή Σινά: Ο Μητσοτάκης παραμένει στις δεσμεύσεις που έλαβε από τον Αιγύπτιο πρόεδρο

Σε μια ιστορικά πρωτοφανή και άκρως αμφιλεγόμενη απόφαση προχώρησε η Αίγυπτος, με το «λουκέτο» της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, του αρχαιότερου εν ενεργεία χριστιανικού μοναστηριού στον κόσμο, με σκοπό τη μετατροπή του σε μουσείο, το οποίο προκάλεσε την οργή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για μια «πρωτοφανή και οδυνηρή διεθνή ανυποληψία και περιθωριοποίηση της Ελλάδας».

Απαντώντας

για το ζήτημα με την Μονή Αγίας Αικατερίνης της Μονής Σινά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σημείωσε πως «ο Έλληνας Πρωθυπουργός παραμένει στην δέσμευση που έλαβε δημοσίως και κατ’ ιδίαν από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας των δύο χωρών στην Αθήνα για την διατήρηση του λατρευτικού Ελληνορθόδοξου χαρακτήρα της Μονής», ενώ ξεκαθάρισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «αναμένει άμεσα την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας, όπως είχε διαμορφωθεί μεταξύ των μερών».

«Όταν γίνει γνωστό το επίσημο και συνολικό περιεχόμενο της δικαστικής απόφασης και αξιολογηθεί σχετικά, θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση. Από ελληνικής πλευράς δεν αναμένουμε οποιαδήποτε διαφοροποίηση στα συμφωνηθέντα», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται επικοινωνία για το θέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Νωρίτερα, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια πρώτη αντίδραση παρέπεμψε επίσης στα συμφωνηθέντα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στο Ανώτατο Συμβούλιο συνεργασίας στην Αθήνα στις αρχές Μαΐου, τονιζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από όσα συμφώνησαν Μητσοτάκης – Σίσι. Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Διαβάστε επίσης:

Ολομέτωπη επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ, Προανακριτική για Καραμανλή και εθνικά θέματα

Χαρίτσης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η κυβέρνηση της ΝΔ τον είχε μετατρέψει σε άντρο αδιαφάνειας και διαφθοράς» (Video)

ΥΠΕΞ για Μονή Σινά: Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από όσα συμφώνησαν Μητσοτάκης – Σίσι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαρινάκης, Μονή Σινά, Μητσοτάκης, Αιγύπτιο,marinakis, moni sina, mitsotakis, aigyptio