Μαρία Σπυράκη: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά – Αναμένεται η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Παρασκευή και αφού ο πρωθυπουργός δει και εκτιμήσει όλα τα στοιχεία για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη θα αποφασίσει τι θα κάνει με την ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χαρακτήρισε το αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα των Βρυξελλών για άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη «πολύ σοβαρή υπόθεση» και πρόσθεσε: «Δεν έχω πλήρη εικόνα επιτρέψτε μου να ενημερωθώ και θα απαντήσω».

Κυβερνητικά στελέχη επιβεβαίωναν

ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός και ότι είναι θέμα ωρών να τοποθετηθεί για το θέμα ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε την εξής δήλωση για το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

«Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση» είπε η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» ανέφερε η ευρωβουλευτής.

Σε ό,τι με αφορά, δεν έχω καμία ανάμειξη με κανενός είδους σκάνδαλο, ανέφερε η κα Σπυράκη.

Διαβάστε επίσης:

Βαγγέλης Γάκης: Αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Καρφιά» Καστανίδη σε Ανδρουλάκη για Καϊλή: Η ευθύνη των ηγεσιών είναι να προλαμβάνουν

Το ΕΛΚ θα υποστηρίξει την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη

Keywords
Τυχαία Θέματα