Μαντλίν ΜακΚάν: «Ξεφουσκώνουν» οι ελπίδες για σημαντικά ευρήματα

Γερμανός εισαγγελέας υποβάθμισε σήμερα τις ελπίδες για μια επικείμενη μεγάλη ανακάλυψη που θα βάλει τέλος στη 16ετή αναζήτηση για την εξαφανισμένη Βρετανίδα Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς ορισμένοι αστυνομικοί φαινόταν να περιορίζουν τις έρευνες σε ένα φράγμα στην Πορτογαλία.

Οι γερμανικές αρχές, που κατονόμασαν έναν ύποπτο για την υπόθεση, βοηθούν τις πορτογαλικές αρχές να «χτενίσουν» την απομακρυσμένη περιοχή στην ενδοχώρα από το παράκτιο θέρετρο Αλγκάρβε όπου η ΜακΚαν -τότε τριών ετών- χάθηκε κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών το 2007.

LIVE:

Portugal police search dam for Madeleine McCann's remains https://t.co/okSyPjdplC

Reuters (@Reuters) May 23, 2023

«Φυσικά υπάρχει μια συγκεκριμένη προσδοκία, αλλά δεν είναι υψηλή», δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς.

Οι γερμανοί εισαγγελείς είχαν ονομάσει πέρυσι τον Κριστιάν Μπρούκνερ ως τον επίσημο ύποπτο για την εξαφάνιση της ΜακΚάν. Ο καταδικασθείς παιδόφιλος και έμπορος ναρκωτικών βρίσκεται φυλακισμένος στη Γερμανία για τον βιασμό μιας 72χρονης στην ίδια περιοχή του Αλγκάρβε.

"Throughout the course of the last two days, we've seen bags being taken away".

Sky's @SiobhanRobbins has the latest on the search for Madeleine McCann in Portugal, as police activity has re-started on the reservoir.https://t.co/7CqUuHaoVR

Sky 501, Virgin 602, Freeview 233 pic.twitter.com/K2IIA7tCii

Sky News (@SkyNews) May 25, 2023

Ο Μπρούκνερ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση ενώ δεν έχει βρεθεί πτώμα.

«Φυσικά εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα», είπε ο Βόλτερς. «Δεν ψάχνουμε μόνο αυτό. Υπάρχουν και άλλα πράγματα». Η έρευνα που ξεκίνησε την Τρίτη δεν είχε σταθερό χρονοδιάγραμμα και θα μπορούσε να συνεχιστεί την Παρασκευή, πρόσθεσε.

Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνα, είπε. «Πολλά μπορούμε να αντιληφθούμε από κάτι τέτοιο».

Day 2 in the renewed search for Madeleine McCann. Police are preparing to search the reservoir. They are collecting evidence from the soil and placing it into bags. Heavy equipment and K9’s have been deployed. It has been 16 years. Time to bring her home. #Portugal @Reuters @AP pic.twitter.com/wUNK8owskt

Rose (@901Lulu) May 24, 2023

Μάρτυρες δήλωσαν ότι η βρετανική αστυνομία που βοήθησε τους Πορτογάλους και Γερμανούς συναδέλφους τους στο φράγμα είχε φύγει νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και οι Γερμανοί ερευνητές έφτιαχναν τις σκηνές τους σε έναν καταυλισμό σε έναν λόφο.

Διαβάστε επίσης:

Ένα σούπερ γιοτ βγαλμένο από τα βιβλία του Ιουλίου Βερν (Photos)

Εκλογές στην Τουρκία: Αγωγή κατά του Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου μετά το βίντεο που τον συνδέει με το PKK

Αυστραλία: «Κόλαση» φωτιάς σε 7ώροφο κτίριο – Συγκλονιστικές εικόνες (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαντλίν ΜακΚάν, Ξεφουσκώνουν,mantlin makkan, xefouskonoun