Μάνα, κόρη, μια εποχή σαν σήμερα…

Πολλοί σημαντικοί ηθοποιοί, όταν αναλαμβάνουν δημόσιες θέσεις, «παραμελούν» την τέχνη τους για να προσφέρουν στα κοινά, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο του Πολιτισμού.

Η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, όμως, η Μαίρη Βιδάλη, είναι πρώτα ηθοποιός. Γι’ αυτό, ανήσυχη, τα σαββατοκύριακα αποφάσισε ότι θέλει να εγκαταλείπει το γραφείο της και ν’ ανεβαίνει στη σκηνή του αγαπημένου δεύτερου σπιτιού της.

Έτσι, εφέτος, ανεβάζει στο θέατρό της, το Διάχρονο Θέατρο στον Νέο Κόσμο, το αγαπημένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρντ

Σω «Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν».

Το έργο γράφτηκε το 1893 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα του συγγραφέα. Πραγματεύεται τη σχέση μάνας με κόρη, της κυρίας Γουόρεν δηλαδή με την κόρη της Βιβή. Μέσα από το έργο βλέπουμε τα ήθη εκείνης της εποχής, τη θέση της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, τη διαφθορά του χρήματος, την παραπλάνηση, την αλήθεια.

Το έργο του Σω είναι επίκαιρο όσο ποτέ κι ας έχουν περάσει πάνω από εκατό χρόνια. Πραγματεύεται αλήθειες που σοκάρουν ακόμα και στις μέρες μας.

Ο συγγραφέας

Ο κορυφαίος Ιρλανδός δραματουργός γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1856 στο Δουβλίνο και πέθανε το 1950, στο Έιγιοτ Σαιντ Λώρενς του Χερτφορντσάιρ, στην Αγγλία. Ήταν από μικροαστική οικογένεια προτεσταντών: τον Τζορτζ Καρρ Σω, αποτυχημένο έμπορο και αλκοολικό, και την Ελισάβετ Γκέρλυ, επαγγελματία τραγουδίστρια και δασκάλα φωνητικής.

Έγραψε πάνω από 60 θεατρικά έργα και γενικά η θητεία του ως μυθιστοριογράφου, κριτικού λογοτεχνίας, δοκιμιογράφου και δημοσιογράφου ήταν πραγματικά αξιόλογη.

Info

Μετάφραση: Εύα Γεωργουσοπούλου – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος – Μουσική σύνθεση: Γιάννης Α. Ιωάννου – Σκηνικά: Ιωάννα Κατσιαβού – Κοστούμια: Γκαλίνα Σουλτανοβίτσι – Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής

Πρωταγωνιστούν : Μαίρη Βιδάλη, Χρήστος Φωτίδης, Πέτρος Αποστολόπουλος, Τάσος Μπλάτζιος, Τάσος Περάκης και Έφη Ρασσιά

Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.30 – Διάχρονο Θέατρο, Πυθέου 50- 52 Νέος Κόσμος 11473 Αθήνα (Μετρό Άγιος Ιωάννης), τηλέφωνο 2107233229.

Διαβάστε επίσης

Το καρφί Τσίπρα περί «αριστοκρατίας» και οι αιχμές της Ομπρέλας

ΚΙΝΑΛ: «Πυρά» Ανδρουλάκη μετά τις επιθέσεις από κυβέρνηση και Ν.Δ.

Ποδόσφαιρο: Κουμπουροφόροι πρόεδροι, αόρατοι εποπτικοί μηχανισμοί και στρατοί ηλιθίων

Keywords
Τυχαία Θέματα