Μαλδίβες: Το νέο είδος τουρισμού που αναπτύσσεται σε έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς (Video/Photo)

Οι Μαλδίβες είναι ένας από τους πιο γνωστούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, χάρη στις ειδυλλιακές αμμουδιές με τους φοίνικες, τα τουρκουάζ νερά και τις ατέλειωτες ηλιόλουστες ημέρες.

Ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά εκμεταλλεύεται η τουριστική βιομηχανία για να κάνει τις Μαλδίβες και προορισμό για τον επιχειρηματικό – εταιρικό τουρισμό.

Η τοποθεσία των Μαλδίβων – ακριβώς στο μέσον μεταξύ Ανατολής και Δύσης – με ένα ευρύ αεροπορικό και ναυτιλιακό στόλο, τρία αεροδρόμια και πολλά καταλύματα όλων των επιπέδων και με υποδομές για την οργάνωση συναντήσεων,

διασκέψεων και εκδηλώσεων, οι Μαλδίβες αναπτύσσονται πλέον και ως προορισμός για τον επιχειρηματικό τουρισμό, ιδιαίτερα στις σύγχρονες μη συμβατικές μορφές του.

«Οι Μαλδίβες είναι μια φανταστική τοποθεσία για MICE events (όπως ονομάζεται η διοργάνωση Συναντήσεων- Διασκέψεων και Εκθέσεων», λέει στο BBC η Καντίζα Σάνα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, εξηγώντας: «Είμαστε πολύ καλά συνδεδεμένοι με τα μεγαλύτερα διεθνή κέντρα, όπως το Ντουμπάι, τη Ντόχα, το Κολόμπο, την Κωνσταντινούπολη και την Σιγκαπούρη και εύκολα προσβάσιμος προορισμός για επισκέπτες απ΄ όλο τον κόσμο».

Ο Αλτάφ Μοχάμεντ Άλι, υπεύθυνος λειτουργίας σε μία άλλη ξενοδοχειακή μονάδα, συμπληρώνει μιλώντας στο BBC ότι οι Μαλδίβες είναι το ιδανικό μέρος για κάθε είδους εκδήλωση σε εταιρικό επίπεδο, προσφέροντας συνδυασμό σύγχρονου lifestyle, ομαδικών εμπειριών, διασκέδασης, αναψυχής και επαγγελματικών επαφών.

Οι εταιρίες που θέλουν να αναδείξουν ένα μοντέρνο προφίλ και να επιβραβεύσουν τα στελέχη τους επιλέγουν τις Μαλδίβες για να οργανώσουν εταιρικές συναντήσεις, εξασφαλίζοντας συγχρόνως διακριτικότητα, άνεση και πολυτέλεια – περιβάλλον στο οποίο καλλιεργείται η αφοσίωση των στελεχών στους εταιρικούς στόχους.

Έτσι είναι πλέον πολύ συχνή η εικόνα ενός στελέχους που με χαλαρή εμφάνιση και διάθεση, με ένα ποτό στο χέρι, κάνει τις επαγγελματικές επαφές του στις Μαλδίβες. «Αισθάνονται σαν να βρίσκονται στο αποκλειστικά δικό τους εταιρικό νησί. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε ευέλικτοι και δημιουργικοί, προσφέροντας οτιδήποτε θελήσει ο πελάτης», λέει ο Μοχάμαντ Σιχάμπ, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στις Μαλδίβες.

Μάλιστα στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του επιχειρηματικού-εταιρικού τουρισμού, οι μεγάλες μονάδες έχουν ειδικές ομάδες που φροντίζουν να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες στις επιθυμίες κάθε εταιρίας, ανάλογα με τον στόχο των εκδηλώσεων που οργανώνει.

Οι υπεύθυνοι της τουριστικής βιομηχανίας των Μαλδίβων επένδυσαν στο νέο προϊόν -τον επιχειρηματικό-εταιρικό τουρισμό- έχοντας υπόψη ότι εφόσον ο σύγχρονος εργαζόμενος περνάει ατέλειωτες ώρες μπροστά σε μία οθόνη, θα ήθελε ένα διαφορετικό περιβάλλον για να κάνει τις επαφές του. Και αυτό προσφέρουν οι μεγάλες μονάδες: με φόντο τα πανέμορφα νερά και τις παραλίες των Μαλδίβων, πολλές εταιρίες έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν τα δικά τους events.

Έτσι κάποιες επιχειρήσεις προσφέρουν στα στελέχη τους τη δυνατότητα να χαράξουν την στρατηγική του επόμενου χρόνου, να φτιάξουν τον προϋπολογισμό ή να έρθουν σε επαφή με τους πελάτες τους, στο πλέον ειδυλλιακό περιβάλλον. Και βεβαίως όσο τα στελέχη είναι απασχολημένα με τις εταιρικές υποχρεώσεις, τα μέλη των οικογενειών τους απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε πολυτελές περιβάλλον.

Αυτή η νέα τάση ανατρέπει ένα ταμπού που υπήρχε ως τώρα- να μην μπερδεύεται η διασκέδαση και η αναψυχή με τις δουλειές. Τώρα πλέον οι εταιρικοί στόχοι εξυπηρετούνται καλύτερα σε πιο χαλαρό περιβάλλον και οι παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας των Μαλδίβων πήραν το μήνυμα και προσφέρουν ξεχωριστά πακέτα για να κερδίσουν το στοίχημα και σε αυτόν τον τομέα.

Διαβάστε επίσης:

Σινέντ Ο’ Κόνορ: Η επιτυχία των 90s’, η καθολική εκκλησία και ο χαμός του γιού της – Αποχαιρετώντας μια μεγάλη ερμηνεύτρια (videos/photos)

Πραξικόπημα στον Νίγηρα: Δέκα στρατιωτικοί ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μοαμέντ Μπαζούμ – Διεθνείς αντιδράσεις (video)

Αμμωνία: Το πράσινο καύσιμο του μέλλοντος – Ο ρόλος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Keywords
Τυχαία Θέματα