Μακελειό στο Τέξας: Επεισόδιο με τον κυβερνήτη και υποψήφιο με τους Δημοκρατικούς – «Όλο ήταν απολύτως προβλέψιμο και δεν έκανες τίποτα!» (Video)

Άναψαν τα «αίματα» κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων σχετικά με το μακελειό που σημειώθηκε στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας.

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ είπε ότι ο ένοπλος στη μαζική επίθεση σε σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας δεν έδωσε «προειδοποίηση» για το τι σχεδίαζε να κάνει, εκτός από αρκετές αναρτήσεις στο Facebook που έκανε περίπου 30 λεπτά πριν από το μακελειό.

Ο Άμποτ

είπε ότι ο ένοπλος έκανε μια ανάρτηση λέγοντας ότι σχεδίαζε να πυροβολήσει τη γιαγιά του και μετά μια άλλη λέγοντας ότι όντως πυροβόλησε τη γιαγιά του. Ο ένοπλος στη συνέχεια έκανε άλλη μια ανάρτηση, περίπου 15 λεπτά πριν φτάσει στο Robb Elementary, λέγοντας ότι σχεδίαζε να ανοίξει πυρ στο σχολείο, είπε ο Άμποτ.

Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο, πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Δεν υπήρχαν άλλες προειδοποιήσεις στις αναρτήσεις του στο Facebook, διευκρινισε ο κυβερνήτης.

Ο βοηθός σερίφη έχασε την κόρη του στο μακελειό που έγινε στο σχολείο.

Αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού μέσα σε μια τάξη του σχολείου.

Δεν υπήρχε γνωστό ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας για τον ένοπλο, ούτε φαίνεται να είχε ποινικό μητρώο, δήλωσε ο κυβερνήτης στη συνέντευξη Τύπου.

Ο τεξανός κυβερνήτης περιέγραψε τον δράστη ως «διαταραγμένο άτομο». «Είναι απαράδεκτο να έχουμε στην Πολιτεία μας κάποιον που θα σκότωνε μικρά παιδιά στο σχολείο μας», είπε.

Beto O'Rourke, a democratic candidate for Texas governor, approached the stage during Gov. Abbott's news conference, confronting him over the elementary school shooting.

O'Rourke told Abbott the shooting was "totally predictable" and that he was "doing nothing." pic.twitter.com/KrMoS2RC1y

NBC News (@NBCNews) May 25, 2022

Εκείνη τη στιγμή, ο υποψήφιος κυβερνήτης του Τέξας με τους Δημοκρατικούς, Μπέτο Ο’Ρουρκ, διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου για να ζητήσει περισσότερη δράση για τον έλεγχο των όπλων. Ο Ο’Ρουρκ πλησίασε τη σκηνή όπου κάθονταν ο Κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ και άλλοι αξιωματούχοι θέλοντας να μιλήσει και προκλήθηκε ένταση.

«Ο καιρός να σταματήσουμε το επόμενο μακελειό είναι τώρα και δεν κάνεις τίποτα», είπε ο Ο’Ρουρκ ενώ σε απάντηση η ασφάλεια του κυβερνήτη τον συνόδεψε εκτός του κτιρίου.

Σημειώνεται πως τόσο ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ όσο και ο γερουσιαστής της πολιτείας Τεντ Κρουζ αναμένεται να παρευρεθούν στο συνέδριο της NRA στο Χιούστον, του πανίσχυρου λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής, όπου θα μιλήσει και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε επίσης:

Έλεγχος όπλων στις ΗΠΑ: Σκέψεις, προσευχές και μικρή πολιτική βούληση

Τέξας: Παγκόσμιο σοκ από το μακελειό – Θρήνος για τα 19 παιδιά και τις δύο δασκάλες (photos/videos)

Τέξας – Συγκλονιστικός Κερ για το μακελειό: «Πότε θα κάνουμε κάτι; Είμαστε όμηροι 50 γερουσιαστών» (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μακελειό, Τέξας, Επεισόδιο, Δημοκρατικούς – Όλο, Video,makeleio, texas, epeisodio, dimokratikous – olo, Video