Μαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια – Εκκενώθηκαν χωριά και οικισμοί – Σε τρια μέτωπα η μάχη (Photos/Video)

Μεγάλη επιχείρηση με 175 πυροσβέστες, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ΕΛΛAΔΑ

 

Τρια είναι τα μέτωπα στα οποία έδωσαν μάχη οι πυροσβέστες όλη τη νύχτα. Με το πρώτο φως του ηλίου «σηκώθηκαν» και τα πτητικά μέσα για την πυρόσβεση. Το πιο επικίνδυνο μέτωπο είναι αυτό της περιοχής του Γαβαλά, αφού η πυρκαγιά έχει φτάσει σε κοντινή απόσταση και ο οικισμός κινδυνεύει να παραδοθεί στις φλόγες.

Ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου, μίλησε για κατά 99% εμπρησμό, ενώ πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, κυρίως

για προληπτικούς λόγους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξέσπασαν άλλα δυο μέτωπα με αποτέλεσμα το έργο της πυροσβεστικής να γίνει ακόμη δυσκολότερο λόγω και των ανέμων. Το ένα μέτωπο ξέσπασε στις 11:45 στο Πυργί και το δεύτερο μέτωπο στις 11:40, στον Άγιο Γεώργιο.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 175 πυροσβέστες με 78 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 πυροσβέστες και δέκα οχήματα από το μηχανοκίνητο τμήμα και από τον αέρα ρίχνουν νερό 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά ξεκίνησε από ξερά χόρτα σε δασική έκταση, όμως λίγο πριν από τις πέντε το απόγευμα η πορεία της άλλαξε δραματικά, λόγω της αλλαγής φοράς των ανέμων. Τότε δόθηκε και η εντολή εκκένωσης των οικισμών Μακρυχώρι και Θαρρούνια, με μέριμνα του δήμου Κύμης, για προληπτικούς λόγους.

Πρώτα και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής είχε εκκενωθεί προληπτικά το Μακρυχώρι με μέριμνα του δήμου Κύμης

πυρκαγιάφωτιάΕύβοιαΠυροσβεστικήεμπρησμόςεκκένωσηχωριάHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα