Λιζ Τρας: Tην κατάπιε το χάος που η ίδια προκάλεσε – Τι ακολουθεί μετά την παραίτησή της (Photos/Videos)

Μετά από μόλις 44 μέρες στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, η Λιζ Τρας βγήκε από την πιο διάσημη μαύρη πόρτα και στήθηκε στο πόντιουμ για να ανακοινώσει ότι δεν μπορεί πλέον να εκπληρώσει τα καθήκοντά της.

«Θα παραμείνω πρωθυπουργός μέχρι να εκλεγεί ο διάδοχος», είπε η Τρας, που μένει στην ιστορία ως η πρωθυπουργός με τη μικρότερη θητεία στην σύγχρονη πολιτική ιστορία.

Car crash catastrophe!

‘Utter chaos’: what the papers say as Suella Braverman quits and Liz Truss faces

more turmoil https://t.co/CPyO2HCm7e #auspol #LiztrussResign #TrussMustGo

— C h r i s #VoteYes (@ChrisHeHim1) October 20, 2022

Είχε προηγηθεί η χαώδης συνεδρίαση της Βουλής, όπου πολλοί βουλευτές του κυβερνώντος δέχτηκαν απίστευτες πιέσεις για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Λιζ Τρας, παρόλο που αργότερα διευκρινίστηκε ότι το ζητούμενο από αυτή την ψηφοφορία δεν ήταν η ψήφος εμπιστοσύνης. Κάποιοι βουλευτές δεν άντεξαν την πίεση και ξέσπασαν σε κλάματα. Σκηνές πρωτόγνωρες για τη Βρετανία. Η μέρα ξημέρωσε με ολοένα και περισσότερους βουλευτές να ζητούν από την κυρία Τρας να αποχωρήσει για να μην οδηγηθεί το κόμμα σε εκλογική συντριβή.

Έσπειρε θύελλες …

Ο χορός της αμφισβήτησης για την Λιζ Τρας είχε αρχίσει με το φιάσκο του μίνι προϋπολογισμού, που το διαδέχτηκαν κωμικοτραγικές εξελίξεις: η εκδίωξη του υπουργού οικονομικών ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, η αντικατάστασή του από ένα στέλεχος που βρισκόταν στην πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, η παρουσίαση ενός άλλου μίνι-προϋπολογισμού που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα όσα είχε υποσχεθεί η κυρία Τρας για να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Κι όμως η Λιζ Τρας χθες το βράδυ έλεγε «είμαι μαχητής, δεν παραιτούμαι»…

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια πράγματα», σχολίασε ο αναλυτής του BBC, Νικ Ίρντλεϊ, επισημαίνοντας ότι η τελευταία «κωλοτούμπα» – από το «είμαι μαχητής» στο … «δεν μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου» – είναι συνέπεια της χαώδους κατάστασης που επικρατεί στην κυβέρνηση, στο κοινοβούλιο, στο Συντηρητικό Κόμμα και στην κοινοβουλευτική ομάδα του.

Amid calls for her resignation, Liz Truss said yesterday in the House of Commons that, she was "Fighter, not a Quitter." Today, she's gone. pic.twitter.com/a09IueeIim

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λιζ Τρας, Tην, PhotosVideos,liz tras, Tin, PhotosVideos