Λεβέντης: Αν ήμουν Τσίπρας θα είχα παραιτηθεί- Να γιατί δεν με κάλεσε η Γεννηματά (Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πρωθυπουργός ηττήθηκε στις επιδιώξεις του σχετικά με το προσφυγικό στις Βρυξέλλες με βάση και την εντολή που είχε λάβει από το συμβούλιο των αρχηγών εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA, ο κ.Λεβέντης

επισήμανε ότι ούτε τα σύνορα άνοιξαν, ούτε αποσυμφορήθηκε η χώρα από τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

«Η αποστολή αυτή ήταν, πάλεψε και ηττήθηκε. Και οι χαμένοι στην πάλη παλεύουν, αλλά χάνουν», είπε τονίζοντας ότι η σύνοδος υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έδωσε εντολή για άνοιγμα ευρωπαϊκών συνόρων και αποσυμφόρηση από εγκλωβισμένους πρόσφυγες και επί αυτών ζητούσε συναίνεση ο πρωθυπουργός.

«Δεν τα έκανε και γύρισε θριαμβολογώντας ότι έκανε συμφωνία», είπε λέγοντας ότι την ίδια ώρα η Άνγκελα Μέρκελ προειδοποιούσε ότι αυτή η συμφωνία θα έχει δυσκολίες στις λεπτομέρειές της.

«Μια λύση στην αποτυχία είναι να βρίσκεις δικαιολογίες», πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι εάν ήταν στη θέση του Αλέξη Τσίπρα και δεν πετύχαινε το άνοιγμα των συνόρων, θα παραιτείτο.

Σε ότι αφορά στο λόγο για τον οποίο η Φώφη Γεννηματά δεν έστειλε στην Ένωση Κεντρώων και στον Βασίλη Λεβέντη, επιστολή για την συγκρότηση μιας πολιτικής συμμαχίας όλων των δυνάμεων του ριζοσπαστικού Κέντρου, εξήγησε ο Βασίλης Λεβέντης.

«Πριν από περίπου ένα μήνα συναντήθηκα με το ζεύγος Γεννηματά σε μία δεξίωση. Πριν τελειώσει η δεξίωση με πλησιάζει ο άνδρας της και μου λέει: εμείς κάνουμε μία προσπάθεια να διατηρηθούν οι σφραγίδες και τα κόμματα. Να διατηρηθούν οι χρηματοδοτήσεις, ο καθένας τη δική του και απλά εκλογικά να ενωθούμε.

Εγώ του λέω ότι συμφωνίες με βάση χρηματοδοτήσεις και σφραγίδες δεν κάνω. Για αυτό δεν μου έστειλαν τίποτα», είπε ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Βασίλης ΛεβέντηςΑλέξης ΤσίπραςΦώφη ΓεννηματάHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα