Λαγκάρντ μετά το Eurogroup: Προληπτική ρύθμιση για την Ελλάδα - Έως 2 δισ. το ΔΝΤ

«Ξεκινώ τη διαδικασία εντός 24ωρου, όλα έτοιμα ως τις 27.7 - Πρέπει να γίνουν περισσότερα για το χρέος»ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε:

"Έγινε αναθεώρηση προς τα πάνω των προβλέψεων για την Ευρωζώνη. Είμαστε μάρτυρες μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας κλίμα εμπιστοσύνης ενδυνάμωση αρχιτεκτονικής της ΕΕ".

Είπε ακόμα η Λαγκάρντ: «Απαιτούνται συγκεκριμένες προσπάθειες που θα γίνουν από συγκεκριμένες

χώρες. Οι χώρες που έχουν πλεόνασμα πρέπει να επικεντρωθούν σε νέες επενδύσεις.

Η αύξηση των μισθών θα ήταν κάτι εντελώς ακατάλληλο που θα οδηγούσε σε αύξηση πληθωρισμού και αλλαγή πολιτικής.

Από την άλλη πλευρά ανησυχούμε για τις διαφορές στην ανταγωνιστικότητα από χώρα σε χώρα.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της Ελλάδας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ τόνισε ότι σχετικά με την συμμετοχή του Ταμείου, εντός 24ωρου θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο του ΔΝΤ να ενταχθεί επί της αρχής στο πρόγραμμα.

Θα δοθούν λιγότερα από 2 δισ. δολάρια όταν αποσαφηνιστούν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, τόνισε η κ. Λαγκάρντ, προσθέτοντας ότι δεν είναι η καλύτερη λύση αλλά προσφέρει δυνατότητα στην Ελλάδα για σταθερότητα και συνέχιση των προσπαθειών για μεταρρυθμίσεις. Η συμφωνία αυτή όμως, όπως είπε, επιτρέπει να διαπραγματευτούν οι ευρωπαίοι τα μέτρα για την βιωσιμότητα του χρέους. Τόνισε ακόμη πως υπάρχει πρόοδος και στο θέμα των βραχυπρόθεσμων μέτρων του χρέους. Υπογράμμισε δε, ότι η Ελλάδα υλοποίησε όλες τις μεταρρυθμίσεις και τα προαπαιτούμενα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η οικονομική κρίση αποφευχθεί και ότι υπάρχει στήριξη στην Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις που έχει λάβει.ΛαγκάρντδηλώσειςEurogroupΔΝΤHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα