Λαφαζάνης: Η χώρα πέφτει χωρίς αλεξίπτωτο - Λάθος του Τσίπρα να μην έχει Plan B

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ότι ήταν τεράστιο λάθος η μη προετοιμασία της κυβέρνησης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων κι ότι θα έπρεπε να υπήρχε ένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο ώστε "να μην φτάσουμε στο έσχατο σημείο και να δώσουμε στους δανειστές την ευκαιρία να μας εκβιάσουν" υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1

και για μια ακόμη φορά υπογράμμισε ότι το κόμμα του δεν είναι κόμμα της δραχμής, αλλά ένα κόμμα με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο που έχει ως βασικό στόχο την κατάργηση της λιτότητας.

Ο κ. Λαφαζάνης προέβαλε μια σειρά από αρνήσεις που οριοθετούν την φυσιογνωμία του κόμματος του κι αυτές είναι:

-ΟΧΙ στο ξεπούλημα της χώρας

-ΟΧΙ στη φορολεηλασία

-ΟΧΙ στην Εθνική υποτέλεια

Αρνήθηκε την κριτική που του ασκείται ότι μέχρι πρόσφατα συμπορευόταν με τις επιλογές της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα είχε καταψηφίσει στα κομματικά όργανα την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι η χώρα μας έχει καταντήσει προτεκτοράτο και οι Έλληνες σκλάβοι. Μάλιστα είπε ότι την ώρα που μας συγκινεί όλους το δράμα των προσφύγων, δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι η ελληνική νεολαία έχει καταντήσει ουσιαστικά προσφυγική με χιλιάδες νέους μας να φεύγουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στο πρόγραμμα του κόμματος του ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η εθνικοποίηση των τραπεζών και ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε δόσεις και τοκοχρεολύσια των δανείων, ώστε το χρέος να καταστεί ληξιπρόθεσμα και στη συνέχεια να το επαναδιαπραγματευθούμε από μηδενική βάση με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως έχουν πράξει πολλές ισχυρές οικονομίες σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Λαφαζάνης υποστήριζε επίσης ότι «η χώρα πέφτει χωρίς αλεξίπτωτο» και ότι η συμφωνία ήταν «δωράκι του Τσίπρα στις μνημονιακές δυνάμεις». Ερωτηθείς αν υπάρχει περιθώριο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισε άνευ αντικειμένου την συζήτηση προβλέποντας ότι μετά τις εκλογές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα ακολουθήσουν «κοινό δρόμο».

Τέλος, είπε πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπάρχει μια ανοιχτή θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για τον Μανόλη Γλέζο και ότι η συνεργασία του με την κα. Κωνσταντοπούλου είναι «ανέφελη».

Παναγιώτης Λαφαζάνηςεκλογές 2015Αλέξης ΤσίπραςPlan BHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα