ΛΑΕ κατά Παυλόπουλου: Ο ΠτΔ παραβιάζει «ωμά και προκλητικότατα» το Σύνταγμα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκατίας εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα, λόγω της απόφασης του Πρ. Παυλόπουλου να μην πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Η μη πραγματοποίηση της σύσκεψης, και μάλιστα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς, παραβιάζει ωμά και προκλητικότατα τόσο το γράμμα όσο και το πνεύμα του Συντάγματος.

Η κλήση των αρχηγών σε σύσκεψη είναι υποχρεωτική και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όφειλε να την συγκαλέσει ανεξάρτητα από την διάθεση προσέλευσης κάθε αρχηγού», αναφέρει το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, και συνεχίζει:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι διεκπεραιωτής των αποφάσεων κανενός ούτε εντολοδόχος οποιουδήποτε τρίτου. Οφείλει να υπερασπίζει το Σύνταγμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες που αυτό προβλέπει, πράγμα το οποίο στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έπραξε, ευθυγραμμιζόμενος με τις κυβερνητικές απόψεις.

Ελπίζουμε να μην πράξει το ίδιο και με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, η οποία δεν πρέπει να ορισθεί νωρίτερα από την 27η Σεπτεμβρίου.»

Λαϊκή ΕνότηταΠροκόπης ΠαυλόπουλοςεπίθεσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα