Κύπρος: Εκτοξεύεται το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ρομπότ που είναι φτιαγμένο από μαθητές

Ένα εντυπωσιακό επίτευγμα των μαθητών της Κύπρου φτάνει σήμερα στο αποκορύφωμά του.

Στις 12 το μεσημέρι θα εκτοξεύεται από την πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα της Κύπρου, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ρομπότ στον κόσμο, ο «ASTRO 1», που σχεδιάστηκε από μαθητές του PASCAL English School Λάρνακας, μεταφέροντας στην ατμόσφαιρα

τα πειράματα 1700 μαθητών από 27 σχολεία της Κύπρου.

Όπως ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ελπιδοφόρος Αναστασίου, Καθηγητής του Pascal English School Λάρνακας / Ερευνητής του Κέντρου Αριστείας Ερατοσθένης, η εκτόξευση θα γίνει χρησιμοποιώντας μετεωρολογικό μπαλόνι, από το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Πρόσθεσε ότι «η εκτόξευση του ρομπότ θα γίνει ζωντανά και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να την παρακολουθήσουν από το You Tube επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα cyprusspaceup2021. 

Το ρομπότ θα ταξιδέψει για τρεις ώρες, θα φτάσει σε υψόμετρο περίπου 90 χιλιάδες πόδια, θα αντέξει σε θερμοκρασίες μείον 50 βαθμούς Κελσίου και υψηλή ηλιακή ακτινοβολία για έξι ώρες».

Ανέφερε επίσης πως «ο «ASTRO 1» είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα Steam που συνδυάζει ρομποτική και διαστημική με την οποία οι μαθητές μπορούν να κατασκευάσουν συσκευές για να προσθέσουν σε αυτόν διάφορες λειτουργίες.

Παράλληλα δάσκαλοι και καθηγητές έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα με στόχο να συνδυάσουν ύλη του υπουργείου Παιδείας της Κύπρου με το ρομπότ και να δείξουν έμπρακτα στους μαθητές πώς η θεωρία γίνεται πράξη για την επίλυση προβλημάτων».

Σημείωσε ακόμα πως «πάνω στην κατασκευή θα βρίσκονται τα πειράματα 1700 μαθητών από 27 σχολεία της Κύπρου.

Όταν ο δορυφόρος επιστρέψει στην Κύπρο οι μαθητές θα αναλύσουν τα ευρήματα ούτως ώστε να εξαγάγουν συμπεράσματα σχετικά με την ακρίβεια των πειραματικών προβλέψεων τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Εκτοξεύεται,kypros, ektoxevetai