Κύπρος: Αποχή ΑΚΕΛ από την ομιλία Ζελένσκι λόγω τάγματος Αζόφ

Δεν θα παραστεί το ΑΚΕΛ στην ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην κυπριακή Βουλή, μετά το περιστατικό στην ελληνική Βουλή, με το μήνυμα μαχητή του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

«Μετά την παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Azov κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή,

το ΑΚΕΛ ΔΕΝ θα παραστεί στη σύνοδο της Βουλής για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη», αναφέρει το ΑΚΕΛ.

Μετά την παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή, το @AKEL1926 ΔΕΝ θα παραστεί στη σύνοδο της Βουλής για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη.

ΑΚΕΛ (@AKEL1926) April 7, 2022

Μετά το σάλο και την πολιτική αναταραχή που δημιουργήθηκε από το περιστατικό στην ελληνική Βουλή, τα βλέμματα είναι στραμμένα τώρα στην Κύπρο με κύριο ερώτημα αν θα κάνει αναφορά ο Ζελένσκι στην τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου σε αντιστοιχία με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ή αν θα θελήσει να παρακάμψει αυτό το «ακανθώδες» σημείο καθώς οι σχέσεις του με τον Ερντογάν είναι ιδιαίτερα θερμές.

Διαβάστε επίσης:

Η καλύτερη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης στη συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης

Πάιατ στο Φόρουμ των Δελφών: Διευκρινίσεις για τον East Med

Τασούλας για Αζόφ: 10 λεπτά πριν την ομιλία Ζελένσκι έμαθα πως θα μιλήσουν δύο στρατιώτες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύπρος, Αποχή ΑΚΕΛ, Ζελένσκι, Αζοφ,kypros, apochi akel, zelenski, azof