Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων και υιοθεσιών-24 συλλήψεις (αστυνομικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι)

ΕΛΛAΔΑ

Σε 24 ανέρχονται οι συλλήψεις μελών σπείρας που φέρεται να εξασφάλιζε παράτυπα σε αλλοδαπούς άδειες εργασίας και διαμονής στη χώρα. Κατά τις έρευνες που διεξήγαγε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, δύο δικηγόροι, δύο συμβολαιογράφοι, δύο υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ένας αστυνομικός.

Εκτιμάται ότι το κύκλωμα δραστηριοποιείτο για περισσότερα από 5 χρόνια εξασφαλίζοντας

πλαστά χαρτιά σε εκατοντάδες αλλοδαπούς, ενώ στο περιθώριο των αστυνομικών ερευνών προέκυψαν στοιχεία και για δύο τουλάχιστον υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, ορισμένα από τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν γυναίκες σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (π.χ. Μολδαβία και Ουκρανία) και τις έπειθαν να έρθουν στην Ελλάδα για να δουλέψουν. Για να εξασφαλίζουν στις αλλοδαπές άδειες εργασίας και παραμονής, τα μέλη του κυκλώματος εφήρμοζαν το εξής τέχνασμα: έδιναν αμοιβή 400 ευρώ σε άστεγους και εξαρτημένους και χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητάς τους, προέβαιναν σε εικονικούς πολιτικούς γάμους ή συνέτασσαν πλαστά σύμφωνα συμβίωσης. Οι αλλοδαπές που μ’ αυτό τον τρόπο εξασφάλιζαν άδεια παραμονής εργάζονταν –συνήθως– ως εκδιδόμενες.

Ταυτόχρονα, το κύκλωμα μπορούσε να εξασφαλίζει «χαρτιά» και σε αλλοδαπούς άνδρες με ψευδείς δηλώσεις πατρότητας και τη βοήθεια γυναικών Ρομά. Για παράδειγμα, υπήκοος Μπανγκλαντές εμφανιζόταν ως ο βιολογικός πατέρας ανήλικου Ρομά και αυτομάτως αποκτούσε άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Εχουν ήδη βρεθεί πάνω από 200 ψευδείς δηλώσεις πατρότητας, ενώ στα αρχεία δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης αποκαλύφθηκαν και δύο τουλάχιστον υποθέσεις παράνομης υιοθεσίας βρεφών. Η αμοιβή του κυκλώματος κυμαινόταν μεταξύ 5.000 και 7.000 ευρώ για κάθε παράνομη «ελληνοποίηση».

Επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση αναμένονται εντός της ημέρας.

ελληνοποιήσειςπαράνομες υιοθεσίεςκύκλωμα ελληνοποιήσεωνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα