Κρίσιμες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ- Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης Κορωνάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Το ζητούμενο είναι η ενότητα του κόμματος" διαμηνύουν αρμόδια στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης δίνοντας το στίγμα της κρισιμότητας της κατάστασης όσον αφορά την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψήφιση της συμφωνίας.

Στη συνεδρίαση μεταξύ άλλων φαίνεται να έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο της επιβολής πειθαρχικών μέτρων εναντίον βουλευτών που προτίθενται καταψηφίσουν τη συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες η διάθεση των στελεχών της Γραμματείας είναι ενάντια στα πειθαρχικά μέτρα.

Ο

Γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης δήλωσε "όσο είμαι γραμματέας του κόμματος θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω την ενότητα του κόμματος", δήλωση που αφήνει ανοιχτό ενδεχόμενο παραίτησης του ιδίου.

Την ίδια ώρα φαίνεται να έχει τοποθετηθεί στο πλάισιο της ΠΓ κατά της επιβολής πειθαρχικών μέτρων εναντίον όσων δεν θα υπερψηφίσουν, αρνούμενος να συμπράξει στην μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος ή τη διάσπασή του [σύμφωνα πάντα με τα όσα φέρεται να έχει πει].

Αυτή τη στιγμή ο Τάσος Κορωνάκης βρίσκεται στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για τις προτάσεις που συζητήθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία. Επίσης, στη συνεδρίαση της ΠΓ συζητήθηκε η ανάγκη να συνεδριάσει άμεσα και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, χωρίς να έχει ληφθεί απόφαση για το χρόνο που θα γίνει αυτή.

Συνεδριάζει το απόγευμα η Αριστερή Πλατφόρμα

Παράλληλα, στις 7 το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσει η Αριστερή Πλατφόρμα προκειμένου να καθορίσει τη στάση της στην ψηφοφορία.

ΣΥΡΙΖΑΚορωνάκηςΠολιτική ΓραμματείαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα