«Κρεμάει τα παπούτσια του» ο Μπολτ μετά το Ρίο

ΚΟΣΜΟΣ

O δρομέας Γιουσέιν Μπόλτ επιβεβαίωσε ότι θα κρεμάσει τα παπούτσια του μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο φέτος, παρά τις παρακλήσεις που δέχεται για να παραμείνει στην ενεργό δράση.

Ο κάτοχος έξι χρυσών ολυμπιακών μεταλλείων δήλωσε τον Ιανουάριο ότι είναι πιθανό να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι του Ολυμπιακούς του Τόκιο το 2020, κάτι που τον συμβούλεψε και ο προπονητής του Γκλέν Μιλς.

Αλλά ο Τζαμαϊκανός δήλωσε πως μια επιτυχία στο Ρίο θα τον αφήσει με λίγους λόγους και κίνητρα για

να συνεχίσει να αγωνίζεται σε επαγγελματικό επίπεδο.

«Θα είναι σίγουρα οι τελευταίοι ολυμπιακοί μου» δήλωσε ο 29χρονος Μπολτ, προσθέτοντας πως «θα είναι δύσκολο για μένα να συνεχίσω για ακόμα 4 χρόνια, να έχω την κινητήρια δύναμη που θέλω, ειδικά αν καταφέρω αυτά που θέλω στο Ρίο».

«Θα είναι δύσκολο να κρατήσω την κινητήρια δύναμη για να συνεχίσω ακόμα τέσσερα χρόνια, άρα αναμφισβήτητα θα είναι οι τελευταίοι μου».

Ο Μπολτ κέρδισε χρυσά ολυμπιακά μετάλλια στα 100,200, και 4x100 μέτρα στους ολυμπιακούς του Πεκίνου του 2008 και στου Λονδίνου το 2012.

Είναι αποφασισμένος να αυξήσει την υπεροχή του στις τρεις αυτές αγαπημένες του αποστάσεις τον Αύγουστο στο Ρίο, δίνοντας μια επιπλέον προσοχή και προσπάθεια στα διακόσια μέτρα.

«Το μεγαλύτερο μου όνειρο στους Ολυμπιακούς είναι να κερδίσω πάλι τρια χρυσά μετάλλια. Εκεί εστιάζω, αυτό είναι που θέλω. Και για αυτό στοχεύω γιατί αυτός είναι ο στόχος μου και αυτό είναι το όνειρο μου», δήλωσε ο Μπόλτ.

Παρόλο που έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ο Τζαμαϊκανός αθλητής πιστεύει ότι έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς» ακόμα με την συγκεκριμένη απόσταση.

«Θέλω πολύ να δοκιμάσω να την κάνω με χρόνο κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θέλω πολύ, πάρα πολύ γιατί αυτός είναι ένας από τους στόχους μου».

ΓιουσέινΜπολτκρεμάει τα παπούτσια τουαποσύρεταιΡίοΟλυμπιακοίHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα