Κρας τεστ στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την παραπομπή Τραμπ

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πώς θα προχωρήσει η έρευνα για την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ θα λάβει χώρα απόψε. Πριν λίγα λεπτά άνοιξε η σχετική συζήτηση των βουλευτών επί ψηφίσματος, που καθορίζει μία πιο δημόσια φάση της έρευνας και αναθέτει τον πρωταρχικό ρόλο των ακροάσεων στον επικεφαλής της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής,

Άνταμ Σιφ.

Το ψήφισμα, το οποίο ορίζει επίσης και τα δικαιώματα που θα έχουν οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου, αποτελεί την πρώτη κρίσιμη δοκιμασία σχετικά με τη στήριξη που απολαμβάνει η έρευνα στην ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων. Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι άσκησε πιέσεις σε μία τρίτη χώρα, την Ουκρανία, προκειμένου να ανοίξει έρευνα για τον πολιτικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν και τον γιο του, που εργαζόταν σε ουρκανική εταιρεία φυσικού αερίου. 

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών. Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα ήρθαν στο φως νέες αποδείξεις σχετικά με τις εξωτερικές προσπάθειες ανάμειξης στα πολιτικά πράγματα της Ουκρανίας. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατάθεση της Καθρίν Κροφτ, ειδική σε θέμετα της Ουκρανίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Ρόμπερτ Λίβινγκστον, Ρεπουμπλικανός πρώην μέλος του Κογκρέσου, επανειλημμένα καλούσε να ανακληθεί η πρώην πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ουκρανία Μαρί Γιοβάνοβιτς.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και ο Τζον Σάλιβαν, ο προταθείς από τον Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Ρωσία, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Τζουλιάνι ενεπλάκη στην εκστρατεία κατά της Γιοβάνοβιτς.

ΗΠΑΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝΤραμππαραπομπή ΤράμπHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα