Κουρδική οργάνωση πίσω από την επίθεση στο Ντιργιάμπακιρ, όχι το Ισλαμικό Κράτος

ΚΟΣΜΟΣ

Η αυτονομιστική κουρδική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), που θεωρείται παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε την Παρασκευή στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με τον κουρδικο πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Το Firat δημοσίευσε επιστολή των ΤΑΚ όπου αναφέρεται ότι «σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της επίθεσης».

Από την επίθεση της Παρασκευής αυτή σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι και τραυματίστηκαν

τουλάχιστον 100. Λίγες ώρες νωρίτερα οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει τους ηγέτες και ορισμένους βουλευτές του μεγαλύτερου φιλοκουρδικού, αντιπολιτευόμενου κόμματος φιλοκουρδικού κόμματος HDP, το οποίο κατηγορούν ότι διατηρεί δεσμούς με το PKK.

Προβληματισμός, όμως επικρατεί στην τουρκική κοινωνία, καθότι λίγες ώρες μετά τη επίθεση την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ,μέσω του πρακτορείου Amaq, το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, παρά την ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ο κυβερνήτης του Ντιργιάμπακιρ καθώς και η τουρκική ηγεσία συνέχισαν να «βλέπουν» κουρδικές ομάδες πίσω από το χτύπημα. Για περισσότερο από ένα έτος Κούρδοι μαχητές και τζιχαντιστές έχουν διενεργήσει μεγάλες επιθέσεις στην Τουρκία.

Να σημειωθεί πως είναι πάγια πρακτική του Ισλαμικού Κράτους να αναλαμβάνει την ευθύνη για πολύνεκρες επιθέσης, μέχρι να το κάνει κάποιος άλλος.

ΤουρκίαΝτιγιαρμπακιρέκρηξη ΝτιγιαρμπακίρΓεράκια του ΚουρδιστάνΤΑΚΑνάληψη ευθύνηςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα