Κουλούρια του δρόμου (σιμίτια)

Cucina povera

 

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά στιγμιαία

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. (+ 2-3 κουταλιές της σούπας επιπλέον αν χρειαστεί)

1 ½ κούπα χλιαρό νερό

¼ κούπας σπορέλαιο

 

Για την επικάλυψη

¼ κούπας πετιμέζι ή μελάσα

½ κούπα χλιαρό νερό

1 ½ κούπα σουσάμι

 

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ σας βάλτε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατέψτε το καλά με το χέρι σας. Κάντε μια λακουβίτσα

στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε το χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο. Ανακατέψτε τα καλά με τον γάντζο του μίξερ να διαλυθεί η μαγιά και να ενωθούν καλά τα υλικά. Αν δείτε ότι είναι αραιή η ζύμη προσθέστε τις 2-3 κουταλιές επιπλέον αλεύρι, μία κάθε φορά και όχι παραπάνω από αυτή την ποσότητα. Ζυμώστε στο μίξερ για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Αφήστε σκεπασμένη σε χλιαρό μέρος για 1,5 ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Εντωμεταξύ καβουρδίστε το σουσάμι σε ένα φαρδύ τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν οι σπόροι ένα χρυσό χρώμα. Αποσύρετε από το τηγάνι και βάλτε τους σε ένα ρηχό πιάτο. Πάρτε τη φουσκωμένη ζύμη και χωρίστε την σε 16 κομμάτια. Ρολάρετε 2 κομμάτια (ξεχωριστά το καθένα) σε μακριά κορδόνια και τοποθετήστε τα παράλληλα το ένα με το άλλο. Στρίψτε τα δύο κορδόνια σε διαφορετικές κατευθύνσεις έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια σφιχτή κοτσίδα και ενώστε τις άκρες τους φτιάχνοντας ένα δαχτυλίδι. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα για να έχετε 7 επιπλέον δαχτυλίδια ζύμης.

Στη συνέχεια διαλύστε το πετιμέζι ή τη μελάσα στο χλιαρό νερό και ανακατέψτε καλά. Τοποθετήστε σε ένα ρηχό πιάτο. Ξεκινήστε να βουτάτε τα κουλούρια πρώτα στο μίγμα με το πετιμέζι και έπειτα στο καβουρντισμένο σουσάμι. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, πατήστε τα ελαφρά από πάνω για να κολλήσει το σουσάμι και αφήστε τα να ξεκουραστούν και να φουσκώσουν για περίπου 20 λεπτά.

Ψηστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.

κουλούριασυνταγήδρόμοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα