Κοτζιάς: «Αμεσα προς ψήφιση τα 3 μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, να ξυπνήσει η αντιπολίτευση, βλακώδης διατύπωση η ΝΔ»

Ο Νίκος Κοτζιάς αντέδρασε για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία και την στάση της νέας προέδρου της χώρας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα.

Ηδη η Σιλιάνοφσκα έχει δεχτεί επικρίσεις από την αντιπολίτευση στη χώρα της, για την απόφαση να αφαιρέσει τον όρο «Βόρεια» στην ορκωμοσία της, ενώ ανακοινώσεις εξέδωσαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζοντας την πράξη αυτή.

Θέση πήρε και ο άνθρωπος ο οποίος συνέβαλε και υπέγραψε την επίτευξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ωστόσο δεν εστίασε στην Σιλιάνοφσκα, αλλά στην ελληνική

πλευρά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και ζήτησε από την αντιπολίτευση να «ξυπνήσει» και τα κόμματα της Βουλής να προχωρήσουν άμεσα προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «βλακώδη» την ανακοίνωση της ΝΔ που δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στην Συμφωνία ως «κυβέρνηση», ενώ ήταν αντιπολίτευση.

«Τα κόμματα που κατανοούν την στρατηγική σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, ας φέρουν άμεσα προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία. Η αντιπολίτευση πρέπει να ξυπνήσει. Να μην αφήσει τα σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα να γίνουν θύελλες αστάθειας στην βαλκανική

ΥΓ. Προς ΥΠΕΞ και την ανακοίνωσή του:

Η ΝΔ ως αντιπολιτευση αντιτάχθηκε στην Συμφωνία. ΟΧΙ “η Ελληνική Κυβερνηση ως αντιπολιτευση”. Διατύπωση βλακώδης» έγραψε στα σόσιαλ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα και ασύστολη κινδυνολογία του κ. Μητσοτάκη για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Κασσελάκης: «Καλούμε τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να συνετιστεί» – Κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά οικονομική στήριξη «για μια καλύτερη ζωή – Χωρίς οφειλές σε τράπεζες, είναι το κόμμα των μελών του»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κοτζιάς, Αμεσα, Βόρεια Μακεδονία,kotzias, amesa, voreia makedonia